Florida na úvod druhého kola play off vyhrála v Torontu, Pavelski nastřílel čtyři góly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Florida na úvod druhého kola play off vyhrála v Torontu, Pavelski nastřílel čtyři góly

Joe Pavelski nastřílel čtyři góly, na výhru to však nestačilo.
Joe Pavelski nastřílel čtyři góly, na výhru to však nestačilo.Profimedia
Hokejový útočník Joe Pavelski (38) se stal ve věku 38 let a 295 dní nejstarším hráčem v historii NHL, který vstřelil v play off čtyři góly. Dallasu jeho branky nestačily a podlehl v úvodním utkání 2. kola doma Seattlu 4:5 v prodloužení. Florida s Radko Gudasem (32) v sestavě vstoupila úspěšně do série s Torontem, na jehož ledě vyhrála 4:2.

Dallas – Seattle 4:5p

Pavelski utrpěl v předchozím kole s Minnesotou hned v prvním utkání otřes mozku a do série už nezasáhl. Na led se ale vrátil po dvoutýdenní pauze ve velkém stylu. Už ve třetí minutě otevřel skóre střelou z pravého kruhu a tečí v čase 12:18 dostal Dallas do vedení 2:1. Seattle ještě v úvodní třetině otočil na 4:2, ale Pavelski ve třetí třetině snížil z dorážky a v 54. minutě baseballovým způsobem vyrovnal.

Seattle, který v úvodním kole zastavil obhájce Stanleyova poháru Colorado, vměstnal všechny branky v základní hrací době mezi 12. až 16. minutu. Postupně skórovali Jaden Schwartz, Justin Schultz, Oliver Bjorkstrand a Jordan Eberle. Prodloužení rozhodl Yanni Gourde v čase 72:23.

Toronto – Florida 2:4

Florida si v úvodním kole vyšlápla na suveréna základní části a vyřadila Boston po obratu v sérii z 1:3. Herní pohodu si přenesla i do Toronta a nerozhodila ji ani ztráta dvougólového vedení, které zařídil Nick Cousins z dorážky a Sam Bennett ve 28. minutě tečí. Po jedenácti sekundách odpověděl Matthew Knies svým prvním gólem v NHL a na něj brzy navázal vyrovnávací trefou Michael Bunting.

V závěru druhé třetiny se ale prosadil ze sólového úniku Verhaeghe, který rozhodl i sedmý duel v Bostonu. Výhru zpečetil v 53. minutě obránce Brandon Montour střelou od modré čáry a připsal si už šestý gól v letošním play off.