Los Angeles si pojistilo kapitána. Kopitar prodloužil smlouvu do roku 2026

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Los Angeles si pojistilo kapitána. Kopitar prodloužil smlouvu do roku 2026

Anže Kopitar má za sebou už 17 sezon v NHL.
Anže Kopitar má za sebou už 17 sezon v NHL.@AnzeKopitar
Kapitán Los Angeles Anže Kopitar (35) prodloužil s Kings smlouvu o další dva roky, během kterých si vydělá 14 milionů dolarů (307 milionů korun). Kontrakt vstoupí v platnost za rok, až slovinskému útočníkovi vyprší stávající osmiletá smlouva na 80 milionů dolarů.

"Jsme rádi, že jsme uzavřeli dohodu, která Anžeho udrží v Los Angeles. Je to další krok v našem boji o Stanley Cup," uvedl viceprezident a generální manažer klubu Rob Blake. "Jako náš kapitán je srdcem a duší týmu a bude i nadále hrát v našem klubu hlavní roli."

Kopitar má za sebou 17. sezonu v NHL, v níž je celou dobu věrný Los Angeles. Už popatnácté byl nejproduktivnějším hráčem týmu, když nasbíral 28 gólů a 46 asistencí. To se v jednom klubu povedlo jen Gordiemu Howeovi, jenž v Detroitu vládl týmové produktivitě dokonce v 17 sezonách.

"Los Angeles se pro mě a mou rodinu stalo domovem a jsem nadšený, že si tu prodloužím kariéru," řekl Kopitar. "Vím, že máme blízko k něčemu výjimečnému. Těším se, že nám pomůžu posunout se dál a dosáhnout cíle, kterým je znovu vyhrát Stanley Cup," uvedl držitel trofeje z let 2012 a 2014.

Další přestupy v NHL