Nedraftovaný útočník Ivan Ivan podepsal v NHL dvouletou smlouvu s Coloradem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nedraftovaný útočník Ivan Ivan podepsal v NHL dvouletou smlouvu s Coloradem
Ivan Ivan v dresu Colorada Eagles.
Ivan Ivan v dresu Colorada Eagles.Profimedia
Český hokejový útočník Ivan Ivan podepsal jako nedraftovaný volný hráč dvouletou smlouvu v NHL s celkem Colorado Avalanche, která začne platit od nadcházející sezony. Odchovanec Vítkovic působí v této sezoně s kontraktem pro AHL na farmě Avalanche v týmu Colorado Eagles.

Ivan se před aktuální sezenou zúčastnil kempu Avalanche a odehrál dva přípravné zápasy, v nichž nebodoval. Za Eagles v tomto ročníku absolvoval 51 utkání a nasbíral v nich 27 bodů za 12 branek a 15 asistencí.

Do Severní Ameriky odešel v roce 2019 a zamířil do Cape Bretonu v juniorské QMJHL. V další sezoně působil v prvoligovém Havířově, za který při pandemii koronaviru odehrál jen pět utkání. Pak se na dvě sezony vrátil do Cape Bretonu.

V QMJHL si ve 191 zápasech základní části připsal 177 bodů za 75 gólů a 102 přihrávek. Ve čtyřech duelech play off třikrát skóroval a zaznamenal jednu asistenci.

Syn bývalého útočníka Zlína, Karlových Varů, Znojma, Vítkovic, Třince, Slavie či Vsetína Marka Ivana se představil předloni na mistrovství světa dvacítek v Edmontonu a v sedmi zápasech zaznamenal jednu asistenci.

Další přestupy v NHL