Ottawa ve Stockholmu málem ztratila vyhraný zápas, nádherným zásahem rozhodl Stützle

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ottawa ve Stockholmu málem ztratila vyhraný zápas, nádherným zásahem rozhodl Stützle
Tim Stützle vstřelil vítězný gól.
Tim Stützle vstřelil vítězný gól.Profimedia
Hokejisté Ottawy vyhráli v duelu NHL Global Series ve Stockholmu nad Detroitem 5:4 v prodloužení. Rozhodl o tom v čase 64:58 německý útočník Tim Stützle (21), který si připsal celkem tři body za gól a dvě asistence. Stejnou bilanci měl v dresu poražených obránce Shayne Gostisbehere (30). Český útočník Dominikem Kubalík (28) za vítězné Senators nebodoval.

Ottawa – Detroit 5:4p

Avicii (Globe) Arena bude hostit ještě v příštích třech dnech další tři duely základní části NHL. V pátek od 20:00 se utká Detroit s Torontem, v sobotu od 17:00 nastoupí Ottawa proti Minnesotě a v neděli ve 14:00 se utká Minnesota s Torontem.

Senators se ujali vedení v čase 5:57 v přesilové hře při vyloučení Michaela Rasmussena. Střelu Stüzleho z pozice mezi kruhy vyrazil James Reimer, ale dorážku Drakea Bathersona tečoval za jeho záda Tkachuk. V polovině úvodní třetiny našel parádně bekhendem v pádu Stützle u levé tyče Tkachuka, který přidal svůj druhý gól. Ve 14. minutě si při trestu Alexe DeBrincata vyměnil Jake Sanderson puk s Vladimirem Tarasenkem a zvýšil na 3:0.

Po 88 sekundách druhé třetiny po kombinaci s Mathieuem Josephem prostřelil Reimera z pravého kruhu Josh Norris, ale Detroit dokázal i přes čtyřbrankovou ztrátu do druhé pauzy srovnat krok. V polovině prostřední části zahájil stíhací jízdu švédský útočník Lucas Raymond, který vyřešil individuálně přečíslení a Joonas Korpisalo poprvé inkasoval.

Ve 34. minutě se Red Wings radovali, když do branky zapadla střela Olliho Määttäho tečovaná J. T. Compherem a Davidem Perronem. V čase 36:33 se prosadil kanonýr DeBrincat, jemuž nabil z pravého na levý kruh Gostisbehere. Za 39 sekund Detroit šťastně vyrovnal, když si Gostisbehereho přihrávku srazili do vlastní branky Batherson a Jacob Bernard-Docker.

Ve třetí třetině už gól nepadl. V úvodu nastavení mohl rozhodnout Tkachuk, ale Reimer zasáhl betonem a hattrick kapitánovi Ottawy nepovolil. Nakonec se radovali Senators díky Stützlemu, který trefil letící puk baseballově ze vzduchu a dovedl svůj tým k výhře přes ztrátu velkého náskoku.

Další výsledky