Pastrňák suverénně ovládl první kolo Zlaté hokejky, následuje ho obránce Hronek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pastrňák suverénně ovládl první kolo Zlaté hokejky, následuje ho obránce Hronek
Pastrňák je ligovou hvězdou.
Pastrňák je ligovou hvězdou.Profimedia
Aktuálně nejlepší český hokejista David Pastrňák (27) z Bostonu suverénně ovládl 1. kolo ankety Zlatá hokejka. Obhájce prvenství umístilo na první pozici 63 z 64 hlasujících z řad trenérů, novinářů a hokejových odborníků. Šestinásobný vítěz ankety tak získal 630 bodů. Druhý je zatím Filip Hronek (26), třetí Martin Nečas (25). Obránce Vancouveru a útočníka Caroliny dělí jen šest bodů.

Elitní desítku podle očekávání ovládli hráči z NHL. Extraligu zastupuje sedmý Lukáš Sedlák z Pardubic, v Evropě působí i devátý David Tomášek ze švédského Färjestadu. Za třetím Nečasem je čtvrtý Pavel Zacha z Bostonu, pátý je Tomáš Hertl, který před nedávnem vyměnil dres San Jose za Vegas. V desítce je šest útočníků, dva obránci a dva brankáři.

Sedmadvacetiletý Pastrňák vyhrál od roku 2017 šest ze sedmi ročníků ankety. Pouze před dvěma lety jej porazil Ondřej Palát, který loni skončil šestnáctý a nepostoupil do 3. kola. Hvězda Bruins v této sezoně NHL zatím nasbírala 99 bodů v 70 zápasech a v kanadském bodování i tabulce střelců je čtvrtý. Po úterním hattricku má Pastrňák na kontě 44 branek.

V historickém pořadí triumfů ve Zlaté hokejce je na tom lépe než Pastrňák pouze Jaromír Jágr, který anketě dominoval dvanáctkrát.

V 1. kole 56. ročníku ankety získalo alespoň bod 51 hokejistů. Uzávěrka druhého kola hlasování bude 30. května po mistrovství světa v Praze a Ostravě. Do 3. kola postoupí desítka nejlepší, do závěrečného hlasování se poté nebudou přenášet body z předešlých kol. Slavností vyhlášení ankety se uskuteční 19. června.