Prospal se vrací k trénování v zámoří, na farmě Buffala bude dělat asistenta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Prospal se vrací k trénování v zámoří, na farmě Buffala bude dělat asistenta

Aktualizováno
Václav Prospal se vrací na střídačku.
Václav Prospal se vrací na střídačku.Profimedia
Bývalý reprezentant a mistr světa z roku 2000 Václav Prospal (48) bude nově působit v nižší zámořské soutěži AHL. V pondělí byl jmenován jedním z asistentů hlavního kouče Rochesteru, farmářského týmu Buffala.

Prospal, který odehrál v NHL přes 1100 zápasů a startoval na mistrovství světa, olympijských hrách i Světovém poháru, bude v Rochersteru spolupracovat s hlavním trenérem Sethem Appertem. Druhým asistentem bude Nathan Paetsch.

"Zkušenosti, které přináší, budou pro naše hráče neocenitelné při jejich rozvoji," uvedl Appert. "Charakter a soutěživost, které prokázali během své hráčské kariéry, nám dobře poslouží. Stanou se vzory pro naše perspektivní hráče. Těším se, že přispějí k tomu, co v Rochesteru vytváříme," zmínil hlavní trenér farmy Buffala.

"Jsem nadšený a je mi ctí připojit se k Sethovu týmu a udělat další krok v trenérské kariéře s tak legendární organizací, jako je Rochester Americans," řekl Prospal, jehož svěřenci se mohou stát i čeští útočníci Jiří Kulich, Lukáš Rousek nebo Matěj Pekař, kterému ale po sezoně skončila s Buffalem smlouva.

Kulich a Rousek ale věří, že se v příští sezoně prosadí do kádru Sabres v NHL. Prospal se k hokeji vrací poté, co strávil tři sezony na lavičce českobudějovického Motoru. Jihočechy dovedl kouč s bohatými zkušenostmi zpět do extraligy a po premiérové sezoně u týmu před dvěma lety skončil.