Rangers otáčí sérii, Wennberg rozhodl v prodloužení a Florida prohrává 1:2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rangers otáčí sérii, Wennberg rozhodl v prodloužení a Florida prohrává 1:2

Hráči Rangers objímají střelce vítězného gólu Wennberga (91).
Hráči Rangers objímají střelce vítězného gólu Wennberga (91).Profimedia
Hokejisté New Yorku Rangers vyhráli na ledě Floridy 5:4 v prodloužení a ve finále Východní konference NHL vedou 2:1 na zápasy. Rozhodl Alex Wennberg (29) v čase 65:35 svým prvním gólem v letošním play off. Po dvou gólech podpořili vítězství Alexis Lafreniére (22) a Barclay Goodrow (31). Domácím, kteří si vynutili ve třetí třetině prodloužení ze stavu 2:4, nestačily dvě trefy Sama Reinharta (28).

Florida – NY Rangers 3:4p

Reinhart se zapsal mezi střelce jako první. Útočník Floridy využil v čase 2:50 přesilovou hru, když vybruslil z rohu kluziště a bekhendem otevřel skóre. Rangers otočili v osmé minutě během 25 sekund. Lafreniére dostal přihrávku do jízdy za domácí obranu a vyrovnal bekhendem pod horní tyč. Goodrow poslal hosty do vedení tečí. Divokou úvodní třetinu zakončil Reinhart, který dalším bekhendem potrestal vyloučení Rangers a upravil na 2:2.

V závěru prostřední části odskočil tým z New Yorku do dvougólového trháku. Individuální akcí se nejdříve blýskl Lafreniére a na něj navázal trefou v oslabení Goodrow. Florida ale manko smazala slepenými góly. Přihrávka do předbrankového prostoru se odrazila ve 46. minutě do sítě Rangers od brusle Aleksandera Barkova a střelou z levého kruhu vzápětí vyrovnal Gustav Forsling.

Rangers rozhodli o výhře stejně jako v minulém utkání v prodloužení. Druhý bod v sérii zajistil týmu Wennberg tečí střely Ryana Lindgrena od modré čáry. Domácí brankář Sergej Bobrovskij bezprostředně poté reklamoval, že autor vítězné trefy zasáhl puk úmyslně rukavicí, ale rozhodčí nesouhlasili a gól platil. Z výhry se radoval i český útočník Filip Chytil, který v zápase nebodoval.