Rittich neodvrátil prohru Kings. St. Louis zvládlo prodloužení a vyhrálo popáté za sebou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rittich neodvrátil prohru Kings. St. Louis zvládlo prodloužení a vyhrálo popáté za sebou
Aktualizováno
David Rittich v zápase se St. Louis pochytal 28 střel.
David Rittich v zápase se St. Louis pochytal 28 střel.Profimedia
David Rittich (31) pomohl v NHL hokejistům Los Angeles 28 zákroky k zisku bodu na ledě St. Louis za prohru 3:4 v prodloužení. Domácí vyhráli popáté v řadě. Ve zbývajícím utkání nedělního programu porazil Seattle doma Columbus 4:2.

St. Louis – Los Angeles 4:3p

Los Angeles vedl 1:0 a 2:1. Skóre otevřel v páté minutě Adrian Kempe a na začátku prostřední části vstřelil druhý gól Kings v oslabení Jaret Anderson-Dolan. St. Louis pokaždé rychle odpověděl. Poprvé překonal Ritticha ranou od modré čáry Nick Leddy a skóre překlopili Pavel Bučněvič a Jordan Kyrou střelami z mezikruží. Z podobného místa vyrovnal ještě ve druhé třetině Philip Danault.

Další gól padl až v prodloužení. O výhře St. Louis rozhodl Brayden Schenn, který vyzrál v úniku na Ritticha střelou nad lapačku. "V posledních zápasech jsme ukázali velkou odolnost, i proto jsme vyhráli několik zápasů v řadě. Je to hlavně o mentalitě. Hrajeme teď jako tým, kryjeme si záda. To nás posiluje," řekl Kyrou.

Los Angeles prohrálo 14 z posledních 16 utkání. "Podali jsme ale slušný výkon," podotkl trenér Kings Todd McLellan. "Doplatili jsme na špatné střídání. Také některá vyloučení byla zbytečná. Když si tohle odmyslím, měli jsme dobrou šanci na vítězství," doplnil. Rittich nastoupil k desátému utkání v sezoně a poprvé inkasoval více než tři branky.

Seattle – Columbus 4:2

Seattle položil základ úspěchu v úvodní třetině, kterou ovládl 3:0. Na všech gólech se podílel Jordan Eberle, který dvakrát skóroval v přesilových hrách a na jednu branku přihrál Jaredu McCannovi. Columbus zdramatizoval zápas ve třetí třetině dvěma trefami Jegora Činachova. Poslední slovo měl Brandon Tanev, který při risku hostů bez gólmana zpečetil výhru.

"Nezačali jsme dobře. Soupeř se dobře pohyboval a měnil si puk, s čímž jsme měli problémy. Dělali jsme i více ztrát. Nikdy se ale nevzdáváme a od druhé třetiny jsme se zlepšili. Ve třetí jsme už hráli velmi dobře," řekl k porážce trenér Columbusu Pascal Vincent, který v poslední době nevyužívá služeb Davida Jiříčka. Český obránce odehrál poslední tři zápasy na farmě v Clevelandu.

Tabulky NHL