Švédsko před mistrovstvím světa nadále mohutně posiluje, z NHL dorazí další čtveřice hráčů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Švédsko před mistrovstvím světa nadále mohutně posiluje, z NHL dorazí další čtveřice hráčů

Svou účast na letošním MS přislíbil i Lucas Raymond.
Svou účast na letošním MS přislíbil i Lucas Raymond.Profimedia
Hokejisté Švédska získali v přípravě na mistrovství světa v Ostravě a Praze další čtyři posily z NHL a kouč Sam Hallam už jich má celkem 14. Účast nově přislíbili brankář Samuel Ersson (24) z Philadelphie a útočníci Lucas Raymond (22) z Detroitu, Isac Lundeström (24) z Anaheimu a Fabian Zetterlund (24) ze San Jose.

Ersson se vydá na druhé mistrovství světa. V roce 2021 v Rize se ale do brankoviště v konkurenci Viktora Fastha a Adama Reideborna nedostal. V minulé sezoně v NHL debutoval a dostal příležitost ve 12 zápasech. V tomto ročníku odchytal 51 utkání s průměrem 2,82 obdržené branky a úspěšností zásahů 89 procent. Čtyřikrát udržel čisté konto.

Raymond na světovém šampionátu hrál poprvé loni v Tampere a Rize. Má za sebou nejlepší sezonu v NHL s 72 body za 31 branek a 41 asistencí z 82 utkání. Za tři sezony za Red Wings čtyřka draftu z roku 2020 nasbírala celkem 174 bodů za 71 gólů a 103 přihrávek.

Lundeström se potkal s Erssonem v týmu před třemi roky v Rize. V této sezoně si za Ducks připsal ve 46 zápasech 11 bodů za pět gólů a šest asistencí. Za šest sezon v NHL sehrál 258 utkání a zaznamenal 69 bodů za 31 branek a 38 přihrávek.

Zetterlund podobně jako Raymond prožil první velkou mezinárodní akci loni. V tomto ročníku v 82 duelech za San Jose nasbíral 44 bodů za 24 tref a 20 asistenci. V nejlepší lize světa hrál i za New Jersey a ve 163 utkáních má bilanci 75 bodů za 33 branek a 42 asistencí.

Pětice hráčů posílí švédský tým z Minnesoty: útočníci Joel Eriksson Ek s Marcusem Johanssonem, obránce Jonas Brodin a brankář Filip Gustavsson. Další gólman Jesper Wallstedt dostal v brankovišti Wild šanci ve třech zápasech, převážně chytal na farmě v Iowě v AHL.

Z Pittsburghu posílili Švédy zadáci Erik Karlsson a Marcus Pettersson, z Buffala bek Rasmus Dahlin a útočník Victor Olofsson a ze Seattlu další forvard André Burakovsky.

Kdo přijede na MS? Němci potvrdili vítěze Stanley Cupu