Tři Pastrňákovy body na Pittsburgh nestačily, Vladař dovedl Calgary k výhře nad Nashvillem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tři Pastrňákovy body na Pittsburgh nestačily, Vladař dovedl Calgary k výhře nad Nashvillem
Pastrňák v souboji s obráncem Chadem Ruhwedelem.
Pastrňák v souboji s obráncem Chadem Ruhwedelem.Profimedia
David Pastrňák (27) ozdobil nominaci na Utkání hvězd NHL gólem a dvěma přihrávkami, ale nezabránil porážce hokejistů Bostonu 5:6 s Pittsburghem. Daniel Vladař (26) přispěl 29 zákroky k vítězství Calgary 6:3 v Nashvillu. Petr Mrázek (31) kryl 28 střel New Yorku Rangers, ale neodvrátil porážku Chicaga 1:4. Dominik Kubalík (28) asistoval u jediné branky Ottawy, která podlehla 1:4 v Seattlu.

Boston – Pittsburgh 5:6

Pastrňák si připsal první bod už po 41 sekundách hry, když jeho střelu dorazil Marchand a otevřel skóre. Havířovský rodák pak vyrovnal v sedmé minutě na 2:2. Český útočník dostal přihrávku k levé tyčce, stáhl si puk na bekhnend, čímž si položil gólmana Alexe Nedeljkovice na led, a skóroval do prázdné branky. Pastrňák vydařeným manévrem vstřelil 23. gól sezony.

Pittsburgh rychle odpověděl, v čase 7:21 opět vedl a ve 27. minutě měl tříbrankový náskok. Boston ztrátu smazal. Po křížném pasu Pastrňáka snížil Morgan Geekie z pravého kruhu na 3:5. Na přelomu druhé a třetí třetiny se prosadili ještě Jake DeBrusk a v oslabení Marchand. Zápas rozhodl v přesilové hře v 52. minutě Sidney Crosby, který připravil v utkání i dva góly a byl vyhlášen první hvězdou.

Pastrňák si vylepšil bilanci v sezoně na 53 bodů (23+30) a v produktivitě soutěže nasbírali více bodů jen Nathan MacKinnon z Colorada a Nikita Kučerov z Tampy Bay.

Nashville – Calgary 3:6

Vladař chytal poprvé od 16. prosince, a přestože jednu branku zavinil, tak potřetí v řadě vytáhl úspěšnost zásahů nad devadesát procent. Na vrub českého gólmana šla branka na 3:5, při níž jej nachytal Michael McCarron ve 43. minutě střelou zpoza modré čáry. Vladař chtěl vyrážečkou odehrát puk do rohu kluziště, ale srazil si ho do branky.

Zbývající dva góly inkasoval Vladař v úvodní třetině, ve které Nashville snižoval na 1:2 a 2:3. Překonali jej na hranici brankoviště důrazný Filip Forsberg a tečí Colton Sissons. Český gólman měl ale podporu útoku. O branky Calgary se podělilo šest různých střelců, přičemž čtyřikrát se prosadili už v první třetině.

New York Rangers – Chicago 4:1

Mrázka překonal ve třinácté minutě v přečíslení Artěmij Panarin. Zhruba v polovině utkání zvýšil Chris Kreider bruslí, ale ani rozhodčí u videa neodhalili úmyslné kopnutí nohou a gól platil.

Chicago snížilo trefou Colina Blackwella, ale Rangers pojistili výhru dvěma slepenými brankami v úvodu třetí třetiny. Mrázek nemá čisté svědomí u gólu na 3:1, při němž jej překonal Jacob Trouba střelou od pravého mantinelu.

Další výsledky NHL