Výhru Bostonu řídili Češi: Zacha zapsal 1+1, Pastrňák 0+2. Mrázek dostal v Detroitu pět gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Výhru Bostonu řídili Češi: Zacha zapsal 1+1, Pastrňák 0+2. Mrázek dostal v Detroitu pět gólů

Zacha s Pastrňákem dvěma body řídili výhru Bostonu.
Zacha s Pastrňákem dvěma body řídili výhru Bostonu.Profimedia
Český hokejový útočník Pavel Zacha (26) gólem a nahrávkou řídil výhru Bostonu nad San Jose 3:0. David Pastrňák (27) dvakrát asistoval a vylepšil svou sezonní bilanci na 33 bodů. Jednu branku připravil také Martin Nečas (24), jehož Carolina podlehla NY Islanders 4:5 v prodloužení. Gólem přes celé kluziště se ve čtvrtek v NHL blýskl brankář Pittsburghu Tristan Jarry (28).

Boston – San Jose 3:0

Boston v souboji s nejhorším týmem NHL ukončil třízápasové čekání na vítězství. Bruins, kteří během tří proher obdrželi 17 branek, tentokrát neinkasovali. Šestadvaceti zákroky k tomu přispěl gólman Jeremy Swayman.

"Hlavně ve druhé třetině jsme se po několika zápasech vrátili zpět k naší hře. Dohrávali jsme souboje, dobře jsme drželi puk a skvěle jsme pracovali v defenzivě. Kluci zblokovali spoustu střel a dost mi zápas ulehčili. Je důležité, že jsme opět ukázali naši identitu," uvedl americký gólman.

Na výhře měla kromě Swaymana výrazný podílel první útočná formace Bostonu. Pavel Zacha s Davidem Pastrňákem zaznamenali dva body a Jake DeBrusk vstřelil důležitý gól na 2:0. Kanadský útočník v přesilové hře využil spolupráce české dvojice a kličkou do bekhendu dal svou čtvrtou branku v sezoně.

Zacha se prosadil v 47. minutě. Pastrňák zavezl puk do útočného pásma, našel šestadvacetiletého centra a ten téměř totožným způsobem jako DeBrusk v druhé třetině zvýšil na 3:0. Zacha se prosadil poosmé v ročníku a je druhým nejlepším českým střelcem, Pastrňák dal o pět gólů víc. "Po nevydařených zápasech jsme museli odpovědět a myslím, že se nám to docela povedlo," řekl Zacha, jenž byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Sharks měli v úvodu třetí části skvělou příležitost vývoj zdramatizovat. V minutu a půl dlouhé dvojnásobné přesilové hře se však neprosadili. "Je to těžké. Hráli jsme v pěti proti třem a ani jednou jsme nevystřelili. Stále jsme hledali přihrávku, místo aby to někdo vzal na sebe," litoval Tomáš Hertl, jenž se do sestavy San Jose vrátil po vynechaném zápase po odstranění ledvinových kamenů.

Carolina – NY Islanders 4:5p

Nečas se do statistik zapsal po jednozápasové odmlce. V utkání proti Islanders asistoval u branky Jacka Druryho a pomohl svému týmu k bodu. Hurricanes zisk honili v posledních sekundách: na 4:4 v čase 59:57 srovnal Sebastian Aho. O výhře newyorského celku v prodloužení rozhodl Mathew Barzal.

Detroit – Chicago 5:1

Čtvrteční zápas proti Detroitu příliš nevyšel českému brankáři Petru Mrázkovi. Gólman Chicaga na ledě týmu, v jehož dresu poprvé ochutnal NHL, inkasoval pět branek a neodvrátil prohru 1:5. Dvěma zásahy se na výhře Red Wings podíleli J.T. Compher a Robby Fabbri.

Další výsledky NHL

Výhry se naopak dočkali útočníci David Kämpf a Ondřej Palát. Palátovo New Jersey zdolalo Philadelphii 4:3 v prodloužení, Toronto s Kämpfem dovedl k vítězství 4:3 po samostatných nájezdech nad Seattlem hattrickem Mitchell Marner.

Třemi góly se blýskli také Connor Dewar z Minnesoty a washingtonský Tom Wilson. Hokejisté Wild díky Dewarovu prvnímu hattricku v kariéře rozstříleli Nashville 6:1 a Washington přehrál Anaheim s Radko Gudasem 5:4.