Zacha v NHL potvrdil střeleckou formu i proti Edmontonu, za San Jose se prosadil Zadina

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zacha v NHL potvrdil střeleckou formu i proti Edmontonu, za San Jose se prosadil Zadina
Zacha byl jediným úspěšným střelcem Bostonu.
Zacha byl jediným úspěšným střelcem Bostonu.Profimedia
Pavel Zacha (26) skóroval v NHL ve druhém utkání za sebou, ale neodvrátil domácí porážku hokejistů Bostonu 1:2 v prodloužení s Edmontonem. Jeho spoluhráč David Pastrňák (27) nebodoval. San Jose nepomohl gól Filipa Zadiny (24) a přihrávka Jana Rutty (33) a podlehlo doma Dallasu 6:7 v prodloužení, přestože vedlo v 53. minutě 6:3. Vítězství hostů řídil Wyatt Johnston (20), který zaznamenal hattrick a dvě asistence.

Boston – Edmonton 1:2p

Zacha vstřelil o den dříve dvě branky do sítě Toronta a střeleckou formu si přenesl i do souboje s Edmontonem. Český útočník se prosadil po křížném pasu Dantona Heinena ranou bez přípravy z pravého kruhu a otevřel ve 45. minutě skóre. Při risku bez gólmana ale vyrovnal Leon Draisaitl, který rozhodl i prodloužení.

"Neměli jsme prohrát. Musíme najít způsob, jak tyhle zápasy dotáhnout do vítězného konce. Už se nám stalo v této sezoně mnohokrát, že vedeme a soupeř v posledních minutách vyrovná," uvedl Zacha. "Musíme to zlepšit. Místo, abychom se v závěru zatáhli, musíme hrát aktivněji, útočněji a dokonce se snažit dát gól," prohlásil.

Zacha nedohrál o víkendu zápas proti New York Islanders kvůli drobnému zranění, ale následně se vrátil podle trenéra Bostonu Jima Montgomeryho jako vyměněný. "Je to úsměvné. Zjednodušil hru, více střílí. Je přímočařejší a dává góly," ocenil kouč českého útočníka, který v této sezoně nasázel 15 branek.

NJ Devils – Florida 3:5

New Jersey podlehlo v prvním utkání pod vedením dočasného kouče Travise Greena, který nahradil odvolaného Lindyho Ruffa, doma Floridě 3:5. Nick Cousins dal dvě branky hostů, kteří vyhráli pošesté v řadě a upevnili si vedení v NHL.

V dresu poražených scházel Ondřej Palát kvůli zranění v dolní části těla. Ze stejných důvodů chybí Devils už téměř měsíc i brankář Vítek Vaněček.

San Jose – Dallas 6:7p

San Jose vedlo 2:0, 3:2 a na přelomu druhé a třetí třetiny odskočilo třemi trefami na 6:3. Rutta přispěl k druhé brance, když založil vyhozením puku z vlastního pásma kontr, který zakončil Fabian Zetterlund. Pátý gól týmu vstřelil Zadina, který zakončil akci domácích do odkryté branky, a skóroval podesáté v sezoně. K náskoku pomohl Sharks čtyřmi body Anthony Duclair (2+2).

Závěr ale patřil favorizovanému Dallasu, který smazal tříbrankovou ztrátu v rozmezí 53. až 56. minuty. Svým druhým gólem v zápase snížil Logan Stankoven a následně dvěma trefami zkompletoval Johnston svůj první hattrick v NHL. Obrat završil Roope Hintz. V dresu vítězů si připsali čtyři body Stankoven (2+2), Jamie Benn (1+3) a Miro Heiskanen (0+4).

"V naší hře bylo spoustu dobrých věcí i výpadků. Víme ale, že se umíme vrátit do zápasu za jakékoliv situace. Opět jsme to potvrdili," těšilo Johnstona. Ve věku 20 let a 296 dní je nejmladším hráčem v klubové historii s pěti body v jednom utkání. Na druhé straně Duclair neskrýval rozpaky. "Je nepřijatelné, že jsme neudrželi vedení 6:3. Štve mě to pravděpodobně více než prohry 1:10 nebo 2:10," zlobil se.

Arizona – Chciago 2:5

Chicago se vzepřelo dvěma nelichotivým statistikám. Před utkáním na ledě Arizony mělo nejnižší využití přesilových her a 22 porážek venku v řadě. Blackhawks, jehož brankář Petr Mrázek zůstal stejně jako na druhé straně Karel Vejmelka v roli náhradníka, zvítězili 5:2 díky čtyřem trefám v přesilových hrách.

Hlavními strůjci úspěchu byli Arvid Söderblom, který kryl 37 střel, a obránce Seth Jones, jenž dal dvě branky.

Kompletní výsledky NHL