A zase zpropadený začátek sezony. Trenér plzeňských hokejistů Kořínek je v ohrožení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

A zase zpropadený začátek sezony. Trenér plzeňských hokejistů Kořínek je v ohrožení

Trenér plzeňských hokejistů Petr Kořínek.
Trenér plzeňských hokejistů Petr Kořínek.Profimedia
Vedení hokejistů extraligové Plzně se intenzivně zabývá nevydařeným vstupem do nové sezony. Západočeši si v neděli připsali pátou porážku v řadě a v tabulce soutěže jsou se čtyřmi body předposlední. Podle vyjádření představenstva na klubovém webu jsou ve hře všechny varianty, není tedy vyloučena ani změna ve složení trenérského štábu, který vede z pozice hlavního kouče Petr Kořínek.

Přitom ten je ve funkci právě rok, na střídačku se dostal po podobném průběhu minulého ročníku. Plzeň totiž zažívá nevydařený vstup do sezony potřetí za sebou. Loni Západočeši prohráli úvodní čtyři zápasy, po druhém nezdaru byli odvoláni trenéři Václav Baďouček a Miloš Říha, na jejichž místa nastoupili Kořínek s asistentem Františkem Bombicem.

"Představenstvo HC Škoda Plzeň není spokojeno s výsledky a herním projevem A-týmu a nehodlá dále akceptovat nepovedený start do sezony 2023/24," uvedlo vedení klubu. Dodalo, že Indiáni zvládli herně a výsledkově jen první zápas proti Třinci. Úřadujícího mistra porazila Plzeň 3:1.

Tabulka extraligy.
Tabulka extraligy.Livesport

Od druhého kola však Západočeši začali sbírat porážky, tři si připsali i v domácím prostředí, kde minule nestačili na poslední Kladno. Rytíři vyhráli 5:4 v prodloužení. "V následujících hodinách a dnech budeme řešit všechny možné varianty, které pomohou změnit současnou situaci," napsali představitelé klubu. Další utkání čeká Plzeň v pátek, kdy se představí na ledě Olomouce.

"Představenstvo klubu se zavazuje k tomu, že udělá maximum pro to, abychom se z této několik sezon trvající krize dostali silnější než kdy předtím. Hokejová sezona je dlouhá a klub má stále před sebou mnoho příležitostí na zlepšení," uvedli Plzeňští na webu.