Freibergs, Pinkas a Miškář pokračují v Hradci Králové, Mountfiled uplatnil opci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Freibergs, Pinkas a Miškář pokračují v Hradci Králové, Mountfiled uplatnil opci
Patrik Miškář v sezoně včetně play off zasáhl do 54 utkání a nastřádal 23 bodů
Patrik Miškář v sezoně včetně play off zasáhl do 54 utkání a nastřádal 23 bodůProfimedia
Vedení extraligového Mountfieldu HK uplatnilo na příští sezonu opce u trojice hráčů. Barvy Východočechů, kteří letos v roli obhájců stříbra ztroskotali už ve čtvrtfinále na favorizovaných Pardubicích, budou dál hájit obránci Ralfs Freibergs (32) s Matějem Pinkasem (20) a útočník Patrik Miškář (27). Klub o prodloužení spolupráce informoval na webu.

Lotyšský reprezentant Freibergs má s extraligou dlouhodobé zkušenosti, v minulosti hrál za Zlín, Brno, Třinec a Litvínov. Loni po zisku historického bronzu z mistrovství světa se upsal Mountfieldu a zařadil se mezi klíčové opory obranných řad. Za Hradec Králové odehrál v tomto ročníku včetně play off 60 zápasů a zaznamenal tři góly a osm nahrávek.

"Ralfs prokazoval v celé sezoně stabilní výkonnost, kterou potvrdil i v utkáních play off. Stal se důležitým článkem naší obrany, proto jsme se jednomyslně shodli na uplatnění opce a prodloužení Ralfsova kontraktu do 30. dubna 2025," uvedl generální manažer královéhradeckého klubu Aleš Kmoníček.

Klubový odchovanec Miškář se zaskvěl výbornými výkony během loňské cesty až do finále extraligy, v této sezoně už patřil ke stabilním článkům sestavy. Včetně vyřazovacích bojů zasáhl do 54 utkání a nastřádal 23 bodů (6+17).

"Patrik letos prokázal, že může být dlouhodobě stabilním článkem naší ofenzivy. My v něm osobně vidíme hráče s velkým potenciálem, který bude mít možnost ukázat i příští sezonu. Budeme po něm chtít, aby si tuto bodově povedenou sezonu ještě vylepšil, protože k tomu dispozice zcela jistě má," řekl Kmoníček.

Bývalý juniorský reprezentant Pinkas bojoval před časem s rakovinou. Když úspěšně zvládl životní zápas, vrátil se k hokeji. Během této sezony hrál za dvacítku Mountfieldu, ale nastupoval také za prvoligový Kolín. Za 32 startů v druhé nejvyšší soutěži si připsal gól a dvě nahrávky.

"I když minulá sezona byla pro Matěje velmi náročná a ne zcela povedená, chtěli bychom mu dát příležitost si vybojovat stabilní místo v A-mužstvu. Je to mladý a perspektivní obránce a já doufám, že Matěj tuto příležitost využije," uvedl Kmoníček.

Výsledky play off extraligy