Hrál poprvé v sezoně a rozhodl v prodloužení. Jestli usnu? Budu muset, smál se Miškář

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hrál poprvé v sezoně a rozhodl v prodloužení. Jestli usnu? Budu muset, smál se Miškář

Patrik Miškář rozhodl prodloužení.
Patrik Miškář rozhodl prodloužení.Profimedia
Útočník Patrik Miškář (27) nastoupil poprvé v sezoně v hokejové extralize za Hradec Králové a hned se gólem v prodloužení zasloužil o vítězství 3:2 na ledě Vítkovic ve druhém semifinále play off. Brankáře Aleše Stezku překonal bruslí, rozhodčí jeho branku dlouho zkoumali u videa, ale nakonec gól uznali. Miškář po zápase uvedl, že byl přesvědčený, že je jeho trefa regulérní.

"Ethan (Werek) vystřelil z rohu a já jsem šel do dorážky. Vystřelil jsem do betonu, puk se mi vrátil do nohy a já jsem pokračoval (v pohybu). Nekopl jsem," popsal Miškář svůj gól. Ani ho nenapadlo, že by rozhodčí gól řešili, po intervenci videorozhodčího se tak ale stalo. "Jsem rád, že ho uznali. Jak říkám, nekopl jsem do puku. Pokračoval jsem v jízdě," řekl.

Dvojice hlavních arbitrů Oldřich Hejduk a Jiří Ondráček dnes u videa kontrolovala hned tři góly a všechny uznala. Vždy to trvalo několik minut. "Takhle je to nastavené, my s tím nic neuděláme. Musíme se udržovat v tempu, a když to trvá déle, tak si jdeme na led trošku zabruslit, abychom z toho nevypadli," uvedl Miškář s nadhledem.

Utkání Vítkovice – Mountfield HK 2:3p

Odchovanec Hradce Králové v sezoně působil v prvoligové Jihlavě, k Mountfieldu se připojil až po vypadnutí Dukly v play off druhé nejvyšší soutěže. A dnes hrál poprvé, když nahradil zraněného Jakuba Lva. "Když jsme vypadli s Jihlavou, tak jsem do konce března trénoval tam. Pak jsem se vrátil do Hradce a chodil na led po hlavních hráčích týmu. A teď jsem dostal šanci," řekl Miškář.

Že bude hrát, se dozvěděl až v den utkání. Trenér Tomáš Martinec jej zařadil dokonce do elitní formace. "Je to super a jsem rád, že mi věřili. A že jsem to klukům nezkazil," pousmál se Miškář, který hrál s Werekem a Janem Eberlem. "Šli jsme rovnou ostře do zápasu, ani ráno jsme spolu netrénovali. Jen jsme si něco řekli. Ethan i Honza jsou zkušení hráči," uvedl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Gól byl pro něj bonusem. "Jsem za něj rád. A jestli usnu? Budu muset. Jen nevím, v kolik," smál se Miškář. "Jsou to neuvěřitelné pocity. Něco podobného si přeje každý hráč. Rozhodnout semifinále," řekl Miškář

Východočeši dokázali vyhrát oba zápasy na ledě Vítkovic, na což se pokusí navázat o víkendu v domácím prostředí. "Jdeme zápas od zápasu a budeme se snažit urvat ještě dvě vítězství, abychom postoupili do finále. I další utkání budou těžká, musíme se připravit a makat dál," dodal Miškář.