Karlovy Vary zahájily nevyhnutelnou přestavbu. Klub opustí 9 hráčů, Kružík pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karlovy Vary zahájily nevyhnutelnou přestavbu. Klub opustí 9 hráčů, Kružík pokračuje

Karlovy Vary čeká přestavba kádru.
Karlovy Vary čeká přestavba kádru.Profimedia
Vedení extraligových Karlových Varů oznámilo jména devíti hokejistů, kteří nebudou v klubu pokračovat. Končí obránci Tomáš Bartejs (31), Tomáš Havlín (27), Garrett McFadden (26), Matěj Stříteský (33) a útočníci Jan Bernovský (23), Roman Přikryl (29), Jan Hladonik (24), Lukas Zetterberg (27) a zřejmě i Iikka Kangasniemi (29). Západočeši naopak uplatnili opci na služby útočníka Daniela Kružíka (27). Informovali o tom na klubovém webu.

"V souvislosti s končícími smlouvami řady hráčů a obměnou realizačního týmu se přirozeně nabízela příležitost zahájit nevyhnutelnou přestavbu mužstva. Tým byl v takřka nezměněné podobě dlouho pospolu a zjevně dosáhl svého výkonnostního limitu," uvedl jednatel klubu a jeden z jeho majitelů Daniel Tobolka a poděkoval hráčům za odvedené služby.

Rychlý konec zahraničních posil

Jen sezonu tak v Karlových Varech vydržely avizované velké zahraniční posily Zetterberg a Kangasniemi. Sedmadvacetiletý Zetterberg odehrál za Energii jen 25 zápasů s bilancí tří branek a šesti asistencí. O dva roky starší Kangasniemi byl úspěšnější a v 46 utkáních včetně play off vstřelil pět gólů a přidal 18 asistencí.

"U Lukase Zetterberga bylo vzhledem k jeho zdravotnímu stavu bohužel vyloučené, abychom s ním prodloužili spolupráci. U Iikky Kangasniemiho je situace trochu jiná. Je to výborný hokejista, ale během sezony se ukázalo, že finská nejvyšší soutěž je dost odlišná od té naší," uvedl druhý z majitelů Dušan Šenkypl.

Nevyloučil ale, že se u finského útočníka situace změní a nakonec bude v klubu pokračovat. "Bohužel si myslím, že jsme k němu netrefili spoluhráče a nedokázali naplno vytěžit jeho potenciál a hráčské schopnosti. Zatím jsme v situaci, kdy nejsme domluveni, ale nevylučujeme případnou dohodu," řekl Šenkypl.

Útočník Kružík v klubu pokračuje. "Odehrál výbornou sezonu v Sokolově a v A týmu Energie byl vždy platným hráčem. I přesto, že nastoupil jen do poloviny utkání, dokázal se prosadit a v extralize zažil svou doposud nejlepší sezonu. Byla by škoda na takového hráče neuplatnit opci," řekl Tobolka.