Máme vnitřní sílu a umíme otáčet zápasy, liboval si Sobotka po výhře nad Litvínovem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Máme vnitřní sílu a umíme otáčet zápasy, liboval si Sobotka po výhře nad Litvínovem

Vladimír Sobotka pomohl Spartě k výhře jedním gólem.
Vladimír Sobotka pomohl Spartě k výhře jedním gólem.Profimedia
Hokejový útočník Vladimír Sobotka (36) skóroval ve třetím utkání za sebou a podepsal se tak pod prodloužení vítězné série Sparty. Pražané si proti Litvínovu připsali pátou výhru v řadě a v roce 2024 jsou stoprocentní. Zkušený útočník, který se Spartou podepsal novou roční smlouvu, po utkání ocenil trpělivý výkon domácích. O zisku tří bodů svěřenci trenéra Pavla Grosse (55) rozhodli třemi góly ve třetí třetině.

Sparta –⁠ Litvínov 6:3

"Byl to těžký soupeř a určitě jsme rádi za tři body. Podali jsme výborný týmový výkon, od Pepy Kořenáře v bráně po posledního hráče," řekl Sobotka novinářům po utkání, které Sparta vyhrála 6:3. "Víme, že Litvínov je brejkové mužstvo. Dobře hrají ve středním pásmu a mají dobré přechody. Museli jsme být trošku trpělivější a myslím si, že jsme to odehráli dobře," pochvaloval si šestatřicetiletý útočník.

Sparta již poněkolikáté inkasovala jako první a prohrávala, opět ale nepanikařila. "Cítíme, že máme vnitřní sílu a jsme schopni zápasy otáčet. A podařilo se to dnes. Samozřejmě bychom si ale přáli, abychom dali první gól a vedli," řekl.

Sobotka oslavil podpis nové smlouvy gólem a potvrdil, že se mu nyní střelecky daří. "Já se na svoji formu nesoustředím. My se soustředíme jako celý tým. Je jen dobře, že to tam teď padá mně a Romanu Horákovi, příště to bude zase někdo jiný," řekl odchovanec Třebíče a poukázal na dalšího střelce s formou ve Spartě. Horák dal v posledních pěti zápasech sedm branek.

Reprezentační útočník se prosadil ve 39. minutě, kdy byl posledním členem biliárové kombinace v přesilové hře. "Rozhodně z toho má člověk radost. Něco máme secvičeného, Michal Řepík mě našel na prostředku a já jsme to jen z otočky dal na bránu," uvedl ke své jubilejní desáté trefě v sezoně.

Sparta za výhrou vykročila využitou přesilovkou na začátku třetí třetiny. Domácí si přitom pohlídali, aby po přestávce měli celou dvouminutovou výhodu. Poslední 50 sekund ve druhé části při signalizovaném vyloučení jen kontrolovali puk. "Nějaký pokyn tam byl a jen jsme si to na ledě předali. Chvíli jsme přemýšleli, jestli nezaútočíme na posledních deset sekund, ale nebyl tam prostor. Nechali jsme si to tak na poslední třetinu," řekl Sobotka.

Sparta dnes dokázala porazit čtvrtý tým soutěže, ve středu ji čekají druhé Pardubice. Narazí tak na sebe dva aktuálně nejlepší týmy v extralize a hlavní favorité na titul. "S Pardubicemi je to vždy vyhecovaný zápas. Jak na naší straně, tak na její jsou kvalitní hráči. Brusliví, dobře hrající na puku. Myslím si, že to bude pro fanoušky atraktivní utkání," řekl Sobotka.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport