Musil půjde proti Třinci, kde strávil pět let: Bude to speciální, říká bek Pardubic

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Musil půjde proti Třinci, kde strávil pět let: Bude to speciální, říká bek Pardubic
V sérii s Olomoucí se David Musil gólově prosadil ve čtvrtém zápase při výhře 3:2:
V sérii s Olomoucí se David Musil gólově prosadil ve čtvrtém zápase při výhře 3:2: Profimedia
Obránce David Musil (29) strávil po návratu ze zámoří pět sezon v Třinci a na konci všech čtyř dokončených ročníků hráli Oceláři finále. Poprvé neuspěli, podruhé už ano, pak sezonu předčasně uťal covd, ale Slezané navázali tam, kde skončili. Po dvou dalších titulech završili zlatý hattrick. A šanci mají i letos, znovu jsou nejlepší čtyřkou. Tentokrát už ale bude Musil usilovat o to, aby se do finále nedostali, před sezonou se totiž upsal Pardubicím.

Musil patřil k pilířům defenzivy Ocelářů při jejich úspěšném tažení, teď ale pozná jejich skutečnou sílu, která ještě roste s důležitostí zápasů ve vyřazovacích bitvách, z druhé strany.

"Bude to speciální a těším se na to, ale soupeře si nemůžeme vybírat. Vzpomínky nějaké mám, něco jsem tam odehrál, ale tohle už je jiná sezona a chci uspět tady," zdůraznil Musil v rozhovoru s novináři. "A stejné je to i po stránce síly soupeře, v play off si nevyberete. Všechny týmy v semifinále extraligy jsou kvalitní."

O soupeřích si udržoval přehled. I díky tomu, že Dynamo porazilo ve čtvrtfinále Olomouc 4:0 na zápasy a jako jediné si zajistilo postup v nejkratší možné době. "Sledoval jsem všechny zápasy, člověk to sleduje v play off trošku víc, ale že bych se zaměřil nějak na Třinec, to zase ne," podotkl Musil.

Pardubice ve čtvrtfinále přejely Olomouc 4:0 na zápasy.
Pardubice ve čtvrtfinále přejely Olomouc 4:0 na zápasy.@HCPCE

I tak ale dobře vnímal, jakými zbraněmi položili svěřenci kouče Zdeňka Motáka na lopatky Spartu, přestože prohrávali v sérii 1:2. "Třinec hrál poctivě dozadu, dobře střední pásmo a hodně zodpovědně. Ten tým má za sebou nějakou historii a víme, že to bude těžký soupeř. Ale když chcete uspět, musíte to zvládnout, ať jdete na kohokoliv."

Ze svého pohledu mohl brzy třicetiletý zadák i srovnávat. "Hrají podobně, jak hráli play off předtím. Tedy kvalitně do obrany, ale mají zrovna tak kvalitní tým i směrem dopředu. A jsou nebezpeční. My se musíme připravit jako jeden tým. Hrát obětavě a jeden za druhého, to bude to nejdůležitější. Ať hrajete s kýmkoliv, nelze hrát jen na 99 procent. Je třeba hrát úplně naplno, kompaktně a obětavě," prohlásil Musil.

Věří, že jestli se na mužstvu podepíše delší zápasová odmlka, tak jedině v dobrém. "Pauza tam je, ale myslím, že odpočinek bude určitě znát, protože člověk pak cítí každý odehraný zápas. Věřím, že těch pár dnů volna může pomoct."