Přerušujeme aktivní fandění, restart Kladna je nutný, hlásí fanoušci posledního týmu ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Přerušujeme aktivní fandění, restart Kladna je nutný, hlásí fanoušci posledního týmu ligy

Fanoušci v pondělí projevili svoji nespokojenost.
Fanoušci v pondělí projevili svoji nespokojenost.Profimedia
Příznivci hokejistů extraligového Kladna plánují pokračovat v protestu z pondělního utkání proti Vítkovicím (0:4), dokud se vedení Rytířů v čele s majitelem Jaromírem Jágrem (51) nevyjádří k současné situaci klubu a nezodpoví řadu otázek. Informovali o tom na serveru kladenaci.info. Zatímco hráči posledního týmu tabulky si odmítají připustit další účast v baráži, fanoušci již počítají s tím, že Kladno čeká tuhý boj o udržení mezi elitou.

V pondělí přišlo do hlediště 1407 diváků, nejnižší návštěva dosavadního průběhu sezony. Zápas se navíc hrál v komorní atmosféře. Fanoušci, kteří vyvěsili transparent "Jaromíre, fandíme tak, jak ty vedeš klub" namířený proti hrajícímu majiteli Jágrovi, dění na ledě nevěnovali pozornost. Oblékli se jako na karneval, hráli badminton, volejbal, karty, pinkali si s nafukovacím míčem, četli si nebo spali. Domácí hokejisté prohráli 0:4 a utrpěli šestnáctou porážku v řadě, která znamenala opět nový neradostný klubový rekord.

"Dlouhodobý stav, ve kterém se klub nachází, nás jako fanoušky vede k přerušení aktivního fandění na kladenských tribunách. Náš postoj na tribunách se nezmění do té doby, dokud vedení Kladna, respektive Jaromír Jágr, veřejně nevysvětlí okolnosti momentální situace v klubu," stojí ve společném prohlášení nazvaném "Restart Kladna nutný!" fanouškovských skupin Fanklub Poldi Kladno, Haldaři, Kladno Boys a podFUCKáři.

K formě týmu netřeba nic dalšího dodávat.
K formě týmu netřeba nic dalšího dodávat.Livesport

"Náš milovaný klub byl v roce 2011 předán do rukou Jaromíra Jágra. Mimo dvou prvních sezon byly výsledky klubu tristní. Šest sezon klub strávil v první lize. Čtyři v extralize, které pokaždé dopadly sestupem nebo barážovou záchranou. Letos je baráž jistá a opět se budou klub a jeho fanoušci strachovat o extraligovou příslušnost," uvedli příznivci, kteří očekávají stejný scénář jako v předchozích dvou sezonách.

V mládeži je situace horší

Připomněli, že situace v kladenské mládeži je ještě horší. "To vše na základě cyklicky se opakujících chyb, kterých se dopouští vedení klubu. Neprofesionalita dosavadního vedení klubu je zcela zřejmá a nelze ji donekonečna omlouvat. Je třeba okamžitě změnit směřování klubu a to, jak je veden," míní příznivci tradičního klubu, v němž vedle Jágra vyrostla další řada velkých hvězd.

Pro druhého nejproduktivnějšího hráče historie NHL, jenž v pondělí nenastoupil, si fanoušci připravili dlouhý seznam otázek. S vírou, že na ně dostanou odpovědi při setkání s Jágrem, který ve čtvrtek oslaví dvaapadesátiny. "Právě na náš nedostatek informací Jaromír Jágr pravidelně poukazoval při předchozích setkáních. Tentokrát chceme slyšet odpovědi na naše otázky. Ne vtípky, nebo odbíhání od meritu věci," uvedli fanoušci.

Jágr se nyní chystá do Pittsburghu, kde Penguins v neděli slavnostně vyřadí jeho číslo 68 z užívání.