Realizační tým Kladna rozšíří Voráček, mistr světa z roku 2010 bude mentorem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Realizační tým Kladna rozšíří Voráček, mistr světa z roku 2010 bude mentorem
Jakub Voráček po loňském otřesu mozku přerušil kariéru.
Jakub Voráček po loňském otřesu mozku přerušil kariéru.Profimedia
Realizační tým hokejistů extraligového Kladna rozšíří mistr světa z roku 2010 Jakub Voráček (34). Útočník, který ze zdravotních důvodů přerušil kariéru v NHL, bude ve středočeském klubu působit jako mentor. Rytíři jeho angažování oznámili na webu, Voráček by měl Středočechům pomáhat zejména s přesilovými hrami.

"Kubovi jsme nabídli, jestli by chtěl Kladnu trenérsky vypomoci, a těší nás, že přijal," uvedl sportovní manažer Jiří Burger a upřesnil, že jedna z nejvýraznějších českých postav posledních let v NHL má u týmu fungovat jako mentor. "A zaměří se hlavně na přesilové hry."

Voráček je kladenský odchovanec, do zámoří odešel v roce 2006. Účastník šesti mistrovství světa, olympijských her i Světového poháru odehrál v elitní hokejové lize 1058 zápasů, vstřelil 223 branek a přidal 583 asistencí. V play off nasbíral ve 49 utkáních 28 bodů (9+19).

Kladno dosáhlo na první body

V NHL odehrál v minulé sezoně jedenáct zápasů, poté jej Columbus umístil s ohledem na opakované problémy s otřesy mozku na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. Letos v březnu ho klub vyměnil do Arizony, do sezony ale nezasáhl a hrát by neměl ani v následujícím ročníku NHL.

"Seběhlo se to rychle a bylo to i trochu překvapení. Volal jsem si s Džegrem (Jaromírem Jágrem) a dohodli jsme se na nějaké formě spolupráce. Pro mě to bude nová zkušenost a doufám, že Kladnu pomůžu," řekl Voráček.

Tabulka extraligy.
Tabulka extraligy.Livesport

Program TELH