Karlovy Vary v úvodu ročníku válí, Kometě daly čtyři góly. Šlágr kola ovládla Sparta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karlovy Vary v úvodu ročníku válí, Kometě daly čtyři góly. Šlágr kola ovládla Sparta

Aktualizováno
Karlovy Vary vyhrály i podruhé.
Karlovy Vary vyhrály i podruhé.twitter.com/hokejkv
Karlovy Vary si na úvod extraligové sezony smlsly na domácích Vítkovicích a na skvělý vstup do soutěže navázaly i v domácím duelu s Kometou. Brněnský celek porazily 4:0 a po dvou duelech zůstávají stoprocentní. Kometa naopak stále čeká na první vstřelený gól. Nulu v kolonce branek vymazalo Kladno. Středočeši proti Pardubicím vedli 1:0, nakonec ale prohráli 1:3 a na první body dál čekají. Šlágr kola mezi Třincem a Spartou vyvrcholil v nájezdech, které lépe zvládli hosté z Prahy. Nezdar z prvního kola napravily Vítkovice, které po výhře 4:2 nad Mladou Boleslaví oslavily první vítězství v sezoně.

Karlovy Vary – Kometa Brno 4:0

Karlovy Vary zvládly i druhý zápas v rozběhnutém ročníku a se skvělým skóre 10:2 zůstávají stoprocentní. Kometa na západě Čech naopak prohloubila své trápení. Svěřenci Patrika Martince podruhé prohráli 0:4 a bez vstřeleného gólu zůstávají na chvostu extraligové tabulky. Domácí výhru Energie řídili dvoubodoví Jiří Černoch a Ondřej Beránek.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Kladno – Pardubice 1:3

Pardubice i podruhé v sezoně dovolily soupeři jedinou branku a na Kladně navázaly na výhru z prvního zápasu proti Litvínovu. O vítězství 3:1 rozhodly v závěru druhé třetiny, kdy se prosadili Tomáš Zohorna a Patrik Poulíček. Lukáš Radil, který řídil výhru Dynama nad Litvínovem, vyšel bodově naprázdno. Jedinou trefu Kladna obstaral Martin Procházka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4

Vítkovice za odčiněním vysoké domácí prohry s Karlovými Vary vykročily rázně. V první třetině přestřílely Mladou Boleslav 4:14 a do šaten šly s dvoubrankovým vedením. Domácí Středočeši dokázali snížit na 2:3, vítkovickou výhru ale v závěru trefou do prázdné branky pečetil Peter Mueller, který zkompletoval hattrick. 

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Mountfield HK – Liberec 5:3

Atraktivní přestřelku nabídl zápas mezi Hradcem Králové a Libercem. Domácí gólový zápas zvládli, vyhráli 5:3 a zůstávají stoprocentní. Hattrickem a jednou asistencí se blýskl Oliver Okuliar. Liberec táhl dvougólový Oscar Flynn, který ve dvou zápasech nastřádal čtyři body (2+2) a je jednoznačným lídrem ofenzivy výběru Filipa Pešána.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

České Budějovice – Olomouc 3:1

Premiérové body získali hokejisté Českých Budějovic. Motor v domácí premiéře porazil Olomouc 3:1 a v tabulce se posunul se těsně před svého dnešního soupeře. Dvěma góly výhru Českých Budějovic řídil Adam Kubík. Jediným střelcem Mory byl Jakub Orsava

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Litvínov – Plzeň 4:2

Hokejisté Litvínova porazili v 2. kole extraligy doma Plzeň 4:2 a připsali si první body v sezoně. Dvěma góly ozdobil svou soutěžní premiéru v dresu Vervy David Kaše, který přišel v létě ze Sparty. Dva body za gól a asistenci zaznamenal i jeho bratr Ondřej, posila z Caroliny. Plzeň utrpěla první ztrátu v ročníku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Třinec – Sparta 2:3sn

Třinečtí hokejisté podlehli ve 2. kole extraligy na svém ledě Spartě Praha 2:3 po samostatných nájezdech. Obhájce titulu vedl po dvaceti sekundách trefou Martina Růžičky, hosté otočili ještě v úvodní třetině góly Vladimíra Sobotky a Filipa Chlapíka. V závěru prostřední části vyrovnal Daniel Voženílek a zápas rozhodl v rozstřelu Pavel Kousal. Oceláři získali první bod sezony, Pražané vyhráli i druhý zápas.

Aktuální tabulka extraligy