Třinec – Hradec. Poslední tři bitvy ve Slezsku: Pekingská pomoc i skandování Moták ven

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Třinec – Hradec. Poslední tři bitvy ve Slezsku: Pekingská pomoc i skandování Moták ven
Ani z téhle šance nedal Třinec gól v minulém utkání s Hradcem na domácím ledě.
Ani z téhle šance nedal Třinec gól v minulém utkání s Hradcem na domácím ledě.Profimedia
Po prvních dvou zápasech je stav finále hokejové extraligy 2:0 pro Třinec, série se nyní na víkend přesouvá na jeho led. V neděli tak mohou Oceláři při příznivé konstelaci slavit titul, svůj čtvrtý v řadě. Proti Hradci Králové se jim však doma příliš nevede, prohráli tam s ním tři z minulých čtyř vystoupení. Jaké byly poslední tři domácí zápasy s východočeským vyzyvatelem?

11. února 2022, Třinec – Hradec 0:2

Góly v oslabení: 0:1.

Domácí vedli 10 kol před koncem základní části tabulku o pět bodů právě před Východočechy. A tenhle duel zásadně napomohl ke střídání stráží, ze zisku Prezidentského poháru se nakonec (s náskokem čtyř bodů) radovali v Hradci Králové. Kouč Václav Varaďa postrádal pět reprezentantů Česka a Slovenska, kteří tou dobou bojovali na olympiádě v Pekingu. I z toho důvodu si musel pomoci pěti obránci z prvoligového Frýdku-Místku.

Soupeř oslabení využil a podruhé za sebou v Třinci vyhrál 2:0. Zasloužili se o to dva hráči, kteří už na jeho soupisce nejsou. Gólman Filip Novotný byl v klubu čerstvě po přestupu z Karlových Varů a ve třetím utkání v novém dresu si připsal druhou nulu. Fin Ahti Oksanen vstřelil oba góly, ten druhý v poslední minutě při třinecké přesilovce do prázdné branky.

20. listopadu 2022, Třinec – Hradec 4:1

Střely na branku: 26:39.

Tentokrát souboj čtvrtého se šestým. Třinec se zvedal po váhavém startu do sezony, na konci listopadu měl výbornou formu. Vítězství nad Hradcem bylo jeho čtvrtým v řadě, k tomu s úžasným skóre 18:3. V zápase byl hodně vidět hrdina prvních dvou finále Daniel Voženílek. V 94. vteřině zvýšil už na 2:0, v polovině utkání pak přidal i třetí gól Ocelářů. Do duelu se však zapsal i negativně, když v čase 49:49 podkopl Okuliara a dostal trest do konce utkání.

Hradec sice měl o plnou třetinu střel na branku víc než domácí, ujala se však jediná, v přesilovce snížil šest minut před koncem kapitán Radek Smoleňák. A po utkání podrobil výkon svého týmu otevřené kritice. Podle něj přijel na zápas nepřipravený, první střídání si nechal utéct. Většinu střel Hradce pak označil za platonické.

17. února 2023, Třinec – Hradec 1:2

Trefená branková konstrukce: 4:0.

Oceláři procházeli nejméně úspěšným obdobím v extralize od podzimu 2018, kdy inkasovali devět proher z 10 utkání. Tady to bylo devět nezdarů z 11 zápasů (i když dva přišly až v prodloužení). Nedařilo se jim vůbec v koncovce, byl to šestý zápas ze zmíněné šňůry, kdy dali nanejvýš jeden gól. Proti Hradci trefili jeho hráči čtyřikrát brankovou konstrukci, sám Erik Hrňa do ní cinknul dvakrát. A rozladění domácí fanoušci žádali z tribun demisi kouče Zdeňka Motáka...

Hradec, do jehož sestavy se po třech měsících vrátil lídr Smoleňák (zranil se shodou okolností v Třinci), poprvé v historii bodoval naplno poosmé v řadě. Úřadujícího mistra porazil díky dohrávce podruhé během pěti dnů a vystřídal jej na čtvrté pozici v tabulce. Což je ostatně důvod toho, proč nyní začínal finále doma a Třinec musel do předkola.