Třinec je těžký soupeř. Určitě bude v této sérii favorit, říká před semifinále Řepík

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec je těžký soupeř. Určitě bude v této sérii favorit, říká před semifinále Řepík

Michal Řepík si myslí, že favoritem série je Třinec.
Michal Řepík si myslí, že favoritem série je Třinec.Profimedia
Třetí sezonu za sebou se v play off utkají hokejisté Sparty s Třincem a v předešlých dvou případech Pražané prohráli. I proto jsou Oceláři podle kapitána Sparty Michala Řepíka (35) v nadcházející semifinálové sérii favoritem. Reprezentační útočník ale věří, tentokrát už se bude z postupu radovat jeho tým.

"Třinec je těžký soupeř. Čtyřikrát mistr republiky. Určitě bude v této sérii favorit, díky tomu, co za poslední roky dokázali. Ale těšíme se, až v úterý naskočíme do zápasu," uvedl Řepík v rozhovoru pro klubový web a poukázal na sérii úspěchů Slezanů v uplynulých letech.

Sparta si zajistila postup do semifinále po výhře 4:0 nad Libercem již 20. března. Jméno dalšího soupeře se dozvěděla až ve čtvrtek večer, kdy Třinec v rozhodujícím sedmém utkání čtvrtfinále vyřadil České Budějovice.

Třinec toho moc nezměnil

Konkrétně se tak na dalšího soupeře začne připravovat v sobotu. I s ohledem na minulé sezony ale hráči dobře vědí, co je čeká. "Myslím si, že toho moc nezměnili. Hrají podobný styl. Víme, co od nich očekávat. Je pouze na nás, jak se na ně připravíme," řekl Řepík.

Poslední vzájemné zápasy.
Poslední vzájemné zápasy.Livesport

Pražany vede od této sezony jako hlavní trenér Pavel Gross, herní plán Sparty tak může být lehce odlišný. "Určitě budeme mít na sérii nějaký plán. Budeme se snažit soustředit především na sebe, chceme hrát náš hokej. Věříme si. Máme také výborný tým a uvidíme, co z toho vznikne," uvedl pětatřicetiletý útočník.

Do série Sparta vstoupí v dobrém rozpoložení. "Atmosféra je dobrá. Po sérii s Libercem se cítíme dobře, jak jsme to dokázali zvládnout. Dobře trénujeme a těšíme se, až to vypukne," řekl Řepík.

Co přineslo čtvrtfinále play off? Kirk v laufu, pardubická zeď i klinč mezi Třincem a Motorem