Sparta si na příští sezonu pojistila obránce Irvinga. Jsem nadšený, uvedl Kanaďan

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta si na příští sezonu pojistila obránce Irvinga. Jsem nadšený, uvedl Kanaďan
Aaron Irving posbíral v základní části extraligy 16 kanadských bodů.
Aaron Irving posbíral v základní části extraligy 16 kanadských bodů.Profimedia
Kanadský hokejový obránce Aaron Irving (28) bude i nadále působit v pražské Spartě, s kterou prodloužil smlouvu na nadcházející sezonu. Klub o tom informoval na svém webu. Rodák z Edmontonu přišel do Sparty loni po ročníku stráveném ve Finsku v SaiPě Lappeenranta a ve Švýcarsku v Davosu. Předtím v české extralize působil v letech 2020 až 2022 v Litvínově.

"Aaron výborně zapadl do týmu. Je to pracovitý a obětavý hráč. Charakterově se nám líbí a důležité je, že je pro něj na prvním místě tým. Doufáme, že se bude nadále chtít rozvíjet a pomáhat nám v našich cílech," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Divíšek.

Irivng si v této sezoně připsal ve 49 zápasech 16 bodů za šest branek a 10 asistencí. Ve čtyřech duelech play off v úspěšné čtvrtfinálové sérii s Libercem vstřelil jeden gól. V extralize sehrál 160 utkání a nasbíral 60 bodů za 29 tref a 31 přihrávek.

"Jsem nadšený, že jsem mohl prodloužit spolupráci se Spartou. Nejen díky spoluhráčům, ale také všem lidem v klubu se tu s rodinou cítíme jako doma. Nemůžu se dočkat bojů o titul a zároveň následující sezony. Zároveň děkuji všem fanouškům za skvělou podporu," uvedl Irving.

V roce 2014 jej v 6. kole na 162. místě draftoval Nashville, ale do NHL se neprosadil. Objevil se na farmách v Milwaukee a Utice v AHL a v Kalamazoo v ECHL. V roce 2018 odešel do Evropy do norského Storhamaru, další sezonu hrál ve švédském Örebru a potom se přesunul do Litvínova.

Program play off extraligy