Vítkovice odvrátily první ze tří mečbolů Hradce. Pokračování se dočkají doma v Ostravě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítkovice odvrátily první ze tří mečbolů Hradce. Pokračování se dočkají doma v Ostravě

Aktualizováno
Vítkovice nad Hradcem Králové zvítězily 2:1.
Vítkovice nad Hradcem Králové zvítězily 2:1.mountfieldhk.cz
Vítkovice vyhrály čtvrté utkání semifinále extraligy v Hradci Králové 2:1 a po prvním úspěchu v sérii snížili na 1:3 na zápasy. Přerušili tak sedmizápasovou vítěznou sérii Mountfieldu a odvrátili konec sezony. Dvěma góly to zařídil exhradecký útočník Rastislav Dej (34), jenž vstřelil oba góly hostů. Za domácí se trefil Jan Eberle (33). Vítkovice nastoupily v brance s Lukášem Klimešem (28), který dostal přednost před jedničkou Alešem Stezkou (26) a zařadil se do sestavy poprvé od posledního utkání základní části.

Mountfield HK – Vítkovice 1:2

Velké šance dlouho chyběly. Klimeše prověřil od modré čáry Graeme McCormack a Matěje Machovského otestovali svými pokusy Jakub Stehlík a Petr Fridrich. V 10. minutě se po chybě Maria Grmana dostal před Klimeše autor vítězných gólů z posledních dvou zápasů Patrik Miškář, ale vítkovického gólmana neprostřelil. Za hosty zahrozil Marek Kalus a za Hradec pálil zase aktivní Miškář.

V čase 15:51 se hosté ujali vedení. Dominik Lakatoš přihrál zpoza branky volnému Dejovi, který překonal Machovského. Hosté byli při chuti a k nebezpečné střele se dostal i Patrik Koch. Na druhé straně musel vytěsnit Klimeš střely McCormacka a Bohumila Janka. Na přelomu první a druhé třetiny se hosté ubránili při Lakatošově vyloučení.

Poté měl dvě velké šance hostující Kalus a Ostravané nedotlačili puk v závarech za Machovského. Na Klimešovi zase ztroskotal Eberle. Při Okuliarově trestu měl nejdříve možnost v oslabení Martin Štohanzl, ale neuspěl a hosté v dalším průběhu přesilovky zvýšili. Roberts Bukarts přihrál mezi kruhy Dejovi, jenž se trefil podruhé v utkání.

Statistiky zápasu Mountfield HK – Vítkovice
Statistiky zápasu Mountfield HK – VítkoviceLivesport

Mountfield se neprosadil při Bukartsově pobytu na trestné lavici a v 32. minutě neuspěl ani v přečíslení tří na jednoho, při němž Klimeš kryl Blainovu střelu z pozice mezi kruhy. Při trestu domácího kapitána Radka Smoleňáka si poradil Machovský se střelami Richarda Jarůška a Bukartse.

V 37. minutě se poprvé radovali domácí. McCormack našel z pravé strany na levém kruhu Eberleho a ten překonal přesouvajícího se Klimeše. Ještě před druhu pauzou připravil podobnou situaci McCormack pro Matěje Chalupu, ale vítkovický gólman zasáhl pravým betonem. O chvíli později kryl i další Chalupovu možnost.

Ve 44. minutě nebezpečně pálil vítkovický kanonýr Mueller, Klimeš ukryl v lapačce Okuliarovu střelu z pozice mezi kruhy. Potom vítkovický gólman vyrazil Eberleho a i dvě dorážky Ethana Wereka. V 48. minutě pomohla hostům po ráně Filipa Pavlíka od modré čáry levá tyč.

Na druhé straně neprostřelil Machovského v přečíslení Kalus a z dalšího brejku zahrozil Jarůšek. Klimeš zase vytěsnil střelu Christopha Lalancetta. Těsný náskok hosté uhájili i v závěrečné power play Mountfieldu.