Začátek byl od nás mrtvý, je to jen naše chyba, nikoho jiného, zlobil se litvínovský Hlava

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Začátek byl od nás mrtvý, je to jen naše chyba, nikoho jiného, zlobil se litvínovský Hlava

Start domácím hrubě nevyšel.
Start domácím hrubě nevyšel.Profimedia
Hokejový Litvínov je v semifinále play off extraligy po dnešní třetí porážce s Pardubicemi 2:3 na pokraji vyřazení. Útočník Nicolas Hlava (29) však věří, že jeho tým může v pátek sérii zdramatizovat. Novinářům řekl, že za prohru v prvním domácím utkání mohla hlavně nevýrazná první třetina, kterou Východočeši vyhráli 2:0 na góly a 17:1 na střely.

"Řekli jsme si, že začátek musíme mít dobrý. A dobrý jsme ho neměli... Bylo to od nás takové mrtvé," litoval devětadvacetiletý útočník. "Nevím, jestli jsme byli ustrašení. Je to ale jen naše chyba, nikoho jiného," prohlásil Hlava.

Po první přestávce se tým trenéra Karla Mlejnka přece jen zvedl. Ačkoli ve třetí třetině prohrával 0:3, dvěma góly v závěru střetnutí zdramatizoval.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

"Po první třetině jsme si řekli, že takhle to dál nejde, že nechceme ze semifinále odejít s nějakou ostudou. Pak jsme se zlepšili, ale hokej se hraje šedesát minut. A my musíme v pátek rubat celých šedesát," uvedl Hlava.

Za vítězem základní části Litvínov zatím střelecky zaostával ve všech zápasech. Dnes vyslal na brankáře Romana Willa jen 15 ran, zatímco hosté ohrozili Mateje Tomka v 37 případech.

"Mají obrovské a silné obránce, je pro nás složité se dostat ke střele. V sezoně jsme s nimi hráli vyrovnaně, musíme víc chtít. I já se musím víc cpát do brány, dělat před ní větší bordel, i když jsou třeba o hlavu větší než já," prohlásil rodák z Chomutova, který si v play off zapsal dosud dva góly a čtyři asistence.

"Je nutné být víc agresivní, víc dohrávat souboje. Musíme se zlepšit ve všem, jestli chceme vyhrát. Na druhou stranu konec zápasu ukázal, že sílu máme. Ale je potřeba ji v nás otevřít," řekl Hlava.

V extraligovém play off ještě nikdo sérii z 0:3 neotočil. Inspirací však může být Severočechům čtvrtfinálové zmrtvýchvstání Českých Budějovic, které sérii s Třincem z třízápasové ztráty vyrovnaly.

"Dokud není konec, rozhodně se na to nevykašleme. Už kvůli lidem v Litvínově, už kvůli nám. Máme výbornou partu a skvělý tým od náhradníků po uklízečky. Věřím, že tým je silný na to, abychom zítra vyhráli," uvedl Hlava.

Pardubicím chybí jediná výhra a jsou ve finále, ve třetím utkání favorit porazil Litvínov 3:2