Back to back. Karlovka opět opanovala Tipsport UNI Cup, cesta ale nebyla snadná

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Back to back. Karlovka opět opanovala Tipsport UNI Cup, cesta ale nebyla snadná
Vítězové s pohárem.
Vítězové s pohárem.ULLH
Hokejisté Karlovy Univerzity zvládli letošní Tipsport UNI Cup na výbornou a obhájili svůj loňský triumf. První trofej v rámci Univerzitní ligy byla předána, o Pohár ČAUS a Pohár Jana Palacha se bude bojovat v příštích měsících.

Přípravný turnaj před startem Univerzitní ligy ledního hokeje opanoval celek UK Hockey Prague. Cesta k trofeji nebyla pro Karlovku vůbec snadná, postupně si poradila s loňskými finalisty z Ústí, nebezpečnými Black Dogs z Budějovic a ve finále zdolala brněnské Medvědy z HC MUNI.

Finálový zápas se odehrál v Brně za Lužánkami, o to sladší pak byla po vítězném utkání cesta po D1 zpět do Prahy. V moravské metropoli byl k vidění aktivní hokej z obou stran. V prvních dvou třetinách kouzlili maskovaní muži, kteří zneškodnili velké množství slušných gólových šancí.

Lavina branek se spustila až ve třetí třetině. První gól zápasu vstřelili ve 48. minutě hosté, Viktor Martínek se s tím v přesilovce nepáral a poslal ostrou ránu od modré čáry, díky dobré cloně před brankou kotouč zaplachtil až do brněnské svatyně. Za Brno brzy kontroval Maxmilián Edl, který bezchybně využil přečíslení MUNI. V 54. minutě domácí gólman zaváhal při rozehrávce a nahrál přesně na nikým nepokrytého Davida Jindru, zkušený forvard se nemýlil.

UKčko využilo momentum a další zásah přidal Martínek, o pár chvil později přidal čtvrtou trefu hostů Vojtěch Málek. Masaryčka dokázala ještě přidat jednu trefu, odražený kotouč doklepl za Maška Tadeáš Jakubec. Více se toho v Brně nestalo a po gólově bohaté třetí periodě se ze zisku UNI Cupu radovali hokejisté z hlavního města.

"Přípravné zápasy byly jako každou sezónu na rozkoukání, zápasy hrálo plno nových kluků a bojovalo se o místo. Z týmu mám dobrý pocit, nový kluci už si postupně zvykají a tvoří se nám dobrá parta. Všechno ale ukáže až sezóna. A očekávání? Tak ty máme největší, chceme ligu vyhrát," burcuje před startem nového ročníku útočník pražského UKčka David Volf.

Nová sezona Univerzitní ligy ledního hokeje startuje prvními zápasy už 25. září, rozpis duelů naleznete pod tímto odkazem.