Hokejisté Poruby přejeli Jihlavu a nadále vedou Chance ligu o skóre před Třebíčí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hokejisté Poruby přejeli Jihlavu a nadále vedou Chance ligu o skóre před Třebíčí
Hokejisté Poruby přejeli Jihlavu a nadále vedou Chance ligu o skóre před Třebíčí
Hokejisté Poruby přejeli Jihlavu a nadále vedou Chance ligu o skóre před TřebíčíFacebook SK Horácká Slavia Třebíč
Hokejisté Poruby vyhráli v 40. kole Chance ligy doma nad Jihlavou 4:0 a drží se v čele tabulky o skóre před Třebíčí, která zvítězila na ledě pražské Slavie 2:1. Ostravané mají navíc ještě jeden zápas k dobru. Po pěti porážkách zabral třetí Vsetín, který zvítězil na hřišti posledního Šumperku 5:2.

Slavia – Třebíč 1:2

Třebíč zabrala po dvou porážkách za sebou a vyhrála teprve podruhé z pěti zápasů. V Edenu prohrávala už po 48 sekundách po brance Tomáše Knotka. V 9. minutě vyrovnal Martin Dočekal a v čase 32:37 rozhodl Michal Vodný. Slavia neuspěla poprvé po sérii šesti vítězství.

Poruba – Jihlava 4:0

Poruba si připsala třetí výhru z posledních pěti zápasů. Skóre otevřela v polovině první třetiny, kdy obránce Adam Sedlák využil přesilovou hru pěti proti třem. V 38. minutě zvýšil Jakub Šlahař.

V závěrečné části ještě pečetili výsledek Roman Pšurný a Kanaďan Justin Lemcke, který v oslabení při power play Dukly zamířil do prázdné branky. Brankář Ondřej Bláha udržel podruhé v sezoně čisté konto. Jihlava prohrála už pošesté v řadě.

Frýdek-Místek – Prostějov 3:2

Frýdek-Místek zdolal doma Prostějov 3:2 a vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů. V přesilovkách v 17. a 30. minutě mu zařídili dvoubrankový náskok Daniel Kowalczyk a Michal Hotěk, na snížení v početní výhodě Romana Vlacha v závěru druhé třetiny zareagoval Jakub Doktor. Výsledek už jen zkorigoval v 53. minutě Matouš Venkrbec.

Kolín – Zlín 1:3

Zlín, který se po loňském sestupu v extralize propadl až ke dnu první ligy, vyhrál v Kolíně 3:1 a díky třetí výhře za sebou se posunul na 10. místo. Berani otočili výsledek třemi góly ve třetí třetině, třemi body za dvě trefy a jednu přihrávku to zařídil Denis Kindl.

Přerov – Litoměřice 1:2

Litoměřice vyhrály v Přerově 2:1 díky dvěma gólům Přemysla Svobody. Nejdříve 33 sekund před koncem druhé třetiny využil přesilovku a odpověděl na branku Davida Březiny z úvodní části. V čase 44:25 i rozhodl.

Šumperk – Vsetín 2:5

Vsetín se v polovině první třetiny dostal v Šumperku do vedení díky Pavlu Jenyšovi a na vyrovnání Jiřího Průžka odpověděl v 18. minutě v přesilové hře Luboš Rob. V čase 23:16 se prosadil podruhé v utkání Jenyš, Draci se ve 48. minutě opět dostali na kontakt díky Filipu Eliášovi, ale výhru favorita potvrdil dvěma brankami Pavel Klhůfek. Šumperk prohrál už poosmé za sebou.

Pardubice B – Sokolov 2:4

Sokolov si spravil chuť po středečním debaklu v Přerově 4:12 a vyhrál v Chrudimi nad Pardubicemi B 4:2. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí zazářil David Kofroň, který v Baníku působí na střídavý start z extraligových Karlových Varů.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport