Hotovo. Sparta se rozloučila s oporou, Hancko přestupuje do Feyenoordu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hotovo. Sparta se rozloučila s oporou, Hancko přestupuje do Feyenoordu
Aktualizováno
Dávid Hancko podepsal s Feyenoordem smlouvu do roku 2026.
Dávid Hancko podepsal s Feyenoordem smlouvu do roku 2026.Feyenoord Rotterdam
Konec spekulacím, fotbalista Dávid Hancko (24) opouští české trávníky. Opora pražské Sparty a slovenský reprezentant přestupuje do Feyenoordu Rotterdam, se kterým podepsal smlouvu do roku 2026. Třetí tým uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY potvrdil transfer na svém webu, s rozloučením přispěchal na sociálních sítích i samotný hráč. "Nejtěžší rozhodnutí kariéry," napsal na Instagram levonohý obránce.

Bylo to velké téma, které sparťanští fanoušci nechtěli vůbec řešit. Po Adamu Hložkovi (20) a Bořku Dočkalovi (33) se kuloáry nesla informace, že Letnou opustí další stěžejní hráč. O Dávida Hancka totiž projevil enormní zájem nizozemský Feyenoord Rotterdam.

Zájem o odchovance Žiliny byl zpočátku Spartou razantně odmítnut, po vypadnutí z pohárové Evropy, pod nějž se Hancko podepsal hrubou chybou, se však začalo jednat podstatně intenzivněji. A to i navzdory obavám nového kouče letenského týmu Briana Priskeho.

"Nechci si představit tým bez Hanciho. Je to náš klíčový hráč,” pronesl Dán po vítězství Sparty 2:0 nad Olomoucí. Jeho tužby však vyslyšeny nebyly, neboť v dalším ligovém klání už Priske svého zastupujícího kapitána postrádal. Sparta i bez slovenského obránce zvládla otočit duel v Mladé Boleslavi a zvítězila 3:1, Hancko však výhru slavil už jen na Instagramu.

Stále skloňovanější přesun do Nizozemska potvrdil český klub oficiálně v pondělí na svém webu. Se stejnou informací přispěchal také Feyenoord, který uvedl, že se slovenským reprezentantem podepsal smlouvu do roku 2026.

Dávid Hancko, který přišel do kádru pražské Sparty v létě 2019 z italské Fiorentiny, třetímu celku uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY vydělá. Letenští po dvouletém hostování zaplatili za trvalý přestup přibližně 60 milionů korun, nyní do klubové kasy z Rotterdamu přiteče zhruba 200 milionů korun, dalších 50 milionů pak Sparta získá na případných bonusech.

Své k přestupu napsal na sociální sítě také samotný hráč. "Velmi těžko se mi hledají slova, protože to bylo nejtěžší rozhodnutí v mé kariéře, ale nastal čas se posunout dál," sdělil Hancko na Instagramu sparťanským fanouškům a v loučení pokračoval: "Sparta mi navždy přirostla k srdci a nadále budu jejím největším fanouškem."

Hancko stihl v rudém dresu nastoupit ke 102 soutěžním zápasům, v nichž zaznamenal hned 20 gólů. Sparta tak v jeho osobě neztrácí pouze osobnost, lídra a stavební kámen defenzivy, ale také nebezpečnou ofenzivní zbraň.