Sparta v Boleslavi najela na vítěznou vlnu, Priske se rozpovídal o Krejčím i Čelůstkovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta v Boleslavi najela na vítěznou vlnu, Priske se rozpovídal o Krejčím i Čelůstkovi

Brian Priske sdělil, kdy by se mohly vrátit jeho opory.
Brian Priske sdělil, kdy by se mohly vrátit jeho opory.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
Trenér fotbalistů Sparty Brian Priske (45) neočekává, že se stoper Ondřej Čelůstka (33) vrátí před Vánoci. Reprezentant podstoupí podle klubového twitteru příští týden operaci. Návrat záložníka a kapitána Ladislava Krejčího (23) mladšího na hřiště probíhá podle dánského kouče pomaleji, než by si on i hráč představovali.

Čelůstka kvůli zranění nehraje už od února. "U Čeldy je to dlouhodobá záležitost. Neočekávám, že se vrátí před Vánoci. Doufáme, že se vrátí po Novém roce. Jsou před ním náročné měsíce plné rehabilitace, tréninku a návratu. Přeju mu všechno nejlepší, je to skvělý člověk a v kabině dává hodně věcí dohromady," řekl Priske na tiskové konferenci po vítězství 3:1 v Mladé Boleslavi ve 4. kole FORTUNA:LIGY.

Krejčí, který se zranil zkraje června v reprezentačním duelu se Švýcarskem, absolvoval léčebný pobyt v Německu. "Krejčí je jiný případ. Nedaří se nám ho dostat do takové kondice, aby s námi mohl být na hřišti. Ještě to nějakou dobu potrvá. Jeho návrat na hřišti je bohužel pomalejší, než si my i on představujeme," uvedl pětačtyřicetiletý Priske.

Statistiky utkání Mladá Boleslav - Sparta

Sparta vyhrála třetí kolo po sobě a vede neúplnou tabulku. Duel v Mladé Boleslavi otočila ve druhém poločase třemi góly. "V určitých momentech je potřeba zachovat chladnou hlavu, zvlášť dneska o poločase, a nebýt příliš emotivní kvůli výsledku, protože v prvním poločase se nám povedla řada věcí. Kdybyste se soustředili jenom na výsledek, bylo by snadné se naštvat," prohlásil někdejší trenér Midtjyllandu a Antverp.

"Zůstali jsme klidní, udělali taktickou změnu, změnili rozestavení na 4-4-2, abychom měli větší sílu v šestnáctce díky Juldovi (Lukáši Julišovi) a Čvančimu (Tomáši Čvančarovi). Po pěti minutách druhé půle vyrovnal Čvanči a od té doby hráči ukázali svou sílu a kvalitu," konstatoval bývalý dánský reprezentant.

Tabulka FORTUNA:LIGY