Houževnatí Bohemians i v deseti vyhráli v Plzni, té nestačil Vydrův gól. Prohrál také Zlín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Houževnatí Bohemians i v deseti vyhráli v Plzni, té nestačil Vydrův gól. Prohrál také Zlín
Aktualizováno
Výhru Bohemians zařídil v závěru i přes oslabení Köstl.
Výhru Bohemians zařídil v závěru i přes oslabení Köstl.Profimedia
Fotbalisté Viktorie Plzeň podlehli ve 24. kole FORTUNA:LIGY na svém stadionu Bohemians 1:2 a po devíti ligových duelech přerušili sérii bez porážky proti Klokanům. Skóre sice v úvodní půli otevřel Matěj Vydra (30), po změně stran si ovšem srazil míč do vlastní sítě Tomáš Chorý (28), aby následně překvapivý obrat hostů v oslabení dokonal v 85. minutě Daniel Köstl (24). Slovácko vyhrálo doma nad Zlínem 3:0. Velkou "zásluhu" na tom měl i Martin Fillo (37), který se nechal už ve 4. minutě po ošklivém zákroku vyloučit. Gól a dvě asistence si připsal nestárnoucí Milan Petržela (39).

Pardubice – Teplice 3:1

Fotbalisté Pardubic vylepšili svou historicky pozitivní bilanci proti Teplicím, když je tentokrát porazili 3:1. K vítězství červenobílí nakročili dvěma góly v úvodní desetiminutovce, soupeř se však následně vzchopil a v 67. minutě mohl vyrovnat, jenže Abdallah Gning neproměnil pokutový kop. Forma podzimní komety se tak stále nelepší, po zimní přestávce má na kontě nadále jediný gól a k tomu stejný počet červených karet. Východočeši tak porazili Skláře pošesté ze sedmi ligových konfrontací a v tabulce je vystřídali na 14. příčce.

Slovácko – Zlín 3:0

Slovácko přehrálo Zlín 3:0 a získalo třetí domácí vítězství v řadě. Směr utkání určil již ve čtvrté minutě surový faul, po němž se poroučel ze hřiště Martin Fillo, jenž sotva odseděl trest za vyloučení z duelu se Spartou, které ostrými slovy okomentoval kouč Ševců Pavel Vrba. Tým z Uherského Hradiště pak neměl proti oslabenému soupeři nikterak složitou práci a díky dvěma gólům, jejichž autorem byl Kim Seung-Bin, opanoval už čtvrté derby hrané před svými fanoušky za sebou.

Brno – Jablonec 1:2

Fotbalisté Jablonce přehráli Zbrojovku Brno 2:1 a potvrdili svoji dobrou střeleckou formu. Celek z moravské metropole poslal na konci první půle do vedení přesnou hlavičkou pouze 160 centimetrů vysoký Wale Musa Alli. Po změně stran však Severočeši dvěma zásahy stav utkání otočili a darovali svému brankáři Janu Hanušovi nejlepší možný dárek k 200. startu v české nejvyšší soutěži. Celek z povodí Nisy vstřelil za poslední tři zápasy hned 10 gólů, což mu mimo jiné pomohlo i k posunu právě před Flintu.

Slušná forma fotbalistů Jablonce.
Slušná forma fotbalistů Jablonce.Livesport

Plzeň – Bohemians 1:2

Bohemka začala aktivně a v úvodu potvrzovala, že se na čtvrté příčce tabulky nachází zaslouženě. Do první šance se však dostali viktoriáni. Po čtvrthodině hry dokázali obránci Klokanů zablokovat střelu Vydry zevnitř vápna a následný pokus někdejšího hráče zelenobílých Romana Květa mířil vedle. Další příležitost už ovšem domácí proměnili ve vedoucí trefu. Ve 28. minutě přiťukl Jan Sýkora míč Vydrovi, jenž tváří v tvář Romanu Valešovi lehkým bodlem rozvlnil síť.

Stejně jako v první půli, tak i v té druhé Klokani vlétli na svého soupeře a tentokrát přišla odměna v podobě srovnání. Z hranice šestnáctky napřáhl v 53. minutě stoper Adam Kadlec, jehož přízemní pokus byl zblokován do zad Tomáše Chorého, od kterého balon nechytatelně zamířil mimo dosah bezmocného Jindřicha Staňka. Západočeši si mohli vzít vedení rychle zpět, ale hlavička Chorého skončila na tyči a Vydra následně z velké blízkosti netrefil ve skluzu prázdnou branku.

Místo vedení úřadujícího mistra mohl zařídit obrat po rychlém brejku Václav Drchal, jenže odchovanec Sparty ve vyložené šanci přestřelil. Komplikace pro Klokany přišla v 81. minutě, kdy Kadlec zatáhl za záchrannou brzdu, zastavil unikajícího Jana Klimenta a byl předčasně poslán do sprch. Pražané se ale nevzdali a pět minut před koncem se dočkali dokonce vedoucí trefy, když zmatku ve vápně Plzně využil zblízka Köstl. V nastavení pak úspěch Bohemky stvrdil fantastickým zákrokem proti Chorého hlavičce Valeš.

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY.
Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport