Liberec – Slavia 2:2. Favorit v závěru zkolaboval, po Olayinkově vyloučení srovnal Olatunji

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Liberec – Slavia 2:2. Favorit v závěru zkolaboval, po Olayinkově vyloučení srovnal Olatunji
Liberec okradl Slavii o důležité body.
Liberec okradl Slavii o důležité body.
Profimedia
Fotbalisté Slavie opět prokázali mizernou venkovní formu, když ve 24. kole FORTUNA:LIGY remizovali v Liberci 2:2. Výborný start domácích obstarala ve 25. minutě tečovaná střela Lukáše Červa (21). Favorit pak sice otočil stav utkání, jenže v 89. minutě se nechal za úder hlavou vyloučit Peter Olayinka (27) a Severočeši v drsně hraném závěru vydřeli bod. Hrdinou modrobílých se stal Victor Olatunji, jenž svým gólem udělal na dálku radost i sparťanům. Letenští se totiž po tomto výsledku bodově dotáhli do čela soutěže.

Hosté hned v úvodu potvrzovali roli favorita, protože začali velmi aktivně. V první šanci se objevil Stanislav Tecl, jehož střela těsně přeletěla horní tyč. Další příležitosti však nepřišly, a tak udeřili modrobílí. Mohamed Doumbia vyslal ránu zpoza šestnáctky, ta se sice ještě odrazila od tyče, dorážku Červa pak nešťastně do protipohybu brankáře srazil Igoh Ogbu. Sešívaní však dlouho neotáleli a vyrovnali.

Projektil Davida Douděry brankář Olivier Vliegen ještě vyrazil, k míči se však dostal Olayinka, který po vzoru Libereckých z dorážky vsítil branku. Ve zbylé části první půle se hra přelévala ze strany na stranu a ani jeden tým vážně nezahrozil.

Utkání Liberec – Slavia 2:2

Slávisté po změně stran svého soupeře sevřeli a nedovolili mu nic jiného než bránit. Z velkého náporu si v 65. minutě vypracovali hosté pokutový kop, který byl nařízen za zbytečné postrčení Olayinky v podání Gigliho Ndefeho v době, kdy byl míč na cestě mimo hřiště. Střelou do protipohybu Vliegena nabídnutou příležitost využil Mick van Buren. Definitivní tečku na zisk tří bodů mohl udělat Olayinka, nicméně z velmi dobré pozice minul prostor mezi třemi tyčemi.

V další šanci se objevil Van Buren, jehož střelu šajtlí vyrazil belgický brankář ve službách Liberce. Oba hráči, kteří se střetli při penaltovém zákroku, se setkali ještě před závěrečným hvizdem, kdy Nigerijec udeřil hlavou svého soka, za což byl vyloučen. Závěrečný nápor domácích nakonec vedl k vyrovnávací brance, kterou ránou na zadní tyč zařídil Olatunji.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Livesport