Inter – AC Milán. Slovák Škriniar už nebude kapitánem, Pioli si z kritiky bere to dobré

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter – AC Milán. Slovák Škriniar už nebude kapitánem, Pioli si z kritiky bere to dobré

Milan Škriniar bude muset sundat kapitánskou pásku.
Milan Škriniar bude muset sundat kapitánskou pásku.Twitter / Fabrizio Romano
Nedělní derby Interu s AC Milán bude daleko důležitější pro Rossoneri. Svěřenci Stefana Pioliho procházejí v roce 2023 obrovskou krizí a zákulisím se nesou zprávy i o tom, že se může hrát o budoucnost trenéra. Inter je naopak v dobré náladě, do základní sestavy se možná vrátí Romelu Lukaku (29) a aspoň na nějaký čas je vyřešena situace okolo slovenského zadáka Milana Škriniara (27), který chce San Siro opustit.

Desetkrát v právě probíhající sezoně vedl Škriniar Inter Milán do bojů Serie A jako kapitán. Slovenský obránce, který od svého příchodu do Interu (2017) nasbíral za klub téměř 250 startů, byl spojován s lednovým přestupem do Paris St Germain. Kluby se nakonec nedohodly, Inter měl odmítnout víc než 50 milionů eur (cca 1,2 miliardy Kč) a Škriniar možná v létě s končící smlouvou odejde zadarmo. 

"Nemůžu soudit jeho rozhodnutí. Hodnotím ho jako člověka a hráče. Je to skvělý kluk, každý den pracuje velmi dobře a pravděpodobně nastoupí v základní sestavě," řekl trenér Simone Inzaghi novinářům před derby.

Páska bude patřit jiným

Co se změní, Škriniar předá pásku. Takové řešení našla kabina Nerazzuri k tématu posledních týdnů. "Máme nějakou hierarchii. Kvůli tomu co se stalo, už Škriniar nebude kapitánem. Ale projednali jsme to v klidu. Kapitánem je Samir Handanovič a pak jsou tu ještě další jako Marcelo Brozovič nebo Lautaro Martínez," dodal Inzaghi. Naznačil tak možná i změnu v brance, kterou poslední dobou při Handanovičově zranění hájil André Onana.

Přehled utkání Inter – AC Milán

Inter je v tabulce druhý, zatímco AC Milán pátý a bilance posledních zápasů ukazuje lepší formu Nerazzuri. "Derby jsou zvláštní zápasy. AC sice není v ideální formě, ale pořád jde o zápas s posledním mistrem a týmem, který je v osmifinále Ligy mistrů. Má kvalitu a já ji velmi respektuji," sdělil Inzaghi.

Vedle Škriniara by se do základní mohl posunout i Romelu Lukaku, který zatím skóroval ve všech svým zápasech proti AC. Inter si také před nedělním zápasem pojistil služby Mattea Darmiana. Pravý obránce podepsal kontrakt i pro příští sezonu.

Kritika se přijímá

AC nevyhrálo už čtyři ligové zápasy a v italském Superpoháru podlehlo Interu 0:3. V Itálii se začalo šuškat o tom, že trenér Stefano Pioli možná v derby bude hrát i o svou budoucnost. A i sám kouč připouští, že se v posledních týdnech neděly věci tak, jak by si představoval. "Kritika je samozřejmě na místě, jen průměrní si chyby nepřipouštějí. Ale vzhledem k tomu, co jsem viděl v průběhu týdne, jsem ještě více přesvědčen o tom, že vedu výjimečný tým. Neztrácíme ducha a to, co jsme dokázali v posledních třech letech, nebyla náhoda," připomíná Pioli cestu, která vyvrcholila loni ziskem Scudetta.

Jeho tým se musí popasovat se ztrátami. Do derby zřejmě nenastoupí Ismaël Bennacer. Alžírský záložník si minulý týden poranil stehenní sval a lékaři mu naordinovali klid. Fanoušci by ale rádi viděli ve hře i Zlatana Ibrahimoviče, který se vrací po vážném zranění kolena a naplno už absolvoval i části tréninků v posledním týdnu. Jenže derby Švéd nestihne. AC Milán jej navíc nenapsal ani na soupisku pro jarní část Ligy mistrů.

"Zápasy proti Tottenhamu bohužel přijdou brzy, stále nemáme záruky ohledně Zlatanova návratu. Nemohl jsem udělat nic jiného. Upřímně doufám, že se dokáže vrátit na svou úroveň, která z něj dělá světového hráče. Málokdo by podstoupil to, čím si teď prochází," dodal Pioli.