Jalonen vyrukuje na Rakousko s kapitánem Červenkou i posilami z NHL Jiříčkem a Kautem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jalonen vyrukuje na Rakousko s kapitánem Červenkou i posilami z NHL Jiříčkem a Kautem

Roman Červenka byl nejproduktivnějším hráčem loňského MS.
Roman Červenka byl nejproduktivnějším hráčem loňského MS.iihf.com
První dvě posily z NHL zařadí finský kouč českých hokejistů Kari Jalonen (63) do zápasu v přípravě na květnové mistrovství světa v Rize a Tampere. Ve čtvrtečním utkání Euro Hockey Challenge ve Vídni proti Rakousku se představí obránce David Jiříček (19) z Columbusu a Martin Kaut (23) ze San Jose. Duel začne v 18:30.

Chybět zatím bude v sestavě zadák Stanislav Svozil, který si na konci sezony odbyl premiéru v NHL také v dresu Columbusu po ročníku stráveném v Regině v juniorské WHL. Je tak jediným z devíti nových hráčů v třetím týdnu kempu, který do hry nezasáhne.

Vedle Jiříčka s Kautem naopak naskočí do zápasu také kapitán Roman Červenka z Rapperswilu-Jona, další útočníci Tomáš Hyka s Lukášem Sedlákem z Pardubic a v obraně jejich kluboví spoluhráči Tomáš Dvořák s Janem Košťálkem. Jak už Jalonen avizoval ve středu, v brance se představí Marek Langhamer z Ilvesu Tampere, který se k týmu po konci klubové sezony připojil v úterý.

Krýt záda mu bude Dominik Pavlát z Plzně, který zůstal s národním týmem v tréninku po minulém kempu v Ostravě. Odpočívat bude Šimon Hrubec, který odchytal poslední dva duely se Slovenskem. Gólman Karel Vejmelka z Arizony se zapojí do přípravy v pátek v Brně.

Do hry nezasáhnou ve Vídni vedle Svozila také další obránci Michal Jordán, Michal Kempný a útočníci Roman Horák, David Tomášek, Radan Lenc a Ondřej Beránek.

Předpokládaná sestava:

Langhamer – Ščotka, D. Jiříček, Němeček, Kundrátek, T. Dvořák, Košťálek, Kučeřík, ZámorskýSmejkal, M. Špaček, Červenka - Flek, M. Kovařčík, ChlapíkSobotka, Sedlák, Hyka – H. Zohorna, Černoch, M. Kaut.

Více o zápasu Rakousko – Česko