Japonsko – Chorvatsko. Čeká nás těžký soupeř, který se nikdy nevzdává, říká Dalič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Japonsko – Chorvatsko. Čeká nás těžký soupeř, který se nikdy nevzdává, říká Dalič
Trenér Dalič očekává proti Japonsku tuhý boj až do závěrečného hvizdu.
Trenér Dalič očekává proti Japonsku tuhý boj až do závěrečného hvizdu.
AFP
Chorvatský trenér Zlatko Dalič (56) na tiskové konferenci před osmifinálovým zápasem na MS v Kataru proti Japonsku prohlásil, že by rád zápas ukončil už po základní hrací době, připraven je nicméně i na prodloužení a případné penalty. Zároveň věří, že se nebude jednat o poslední zápas Luky Modriče (37) v dresu Chorvatska.

"Pokusíme se to vyřešit během 90 minut. V případě nutnosti jsme ale připravení i na prodloužení a penaltový rozstřel. Čeká nás těžký soupeř, který se nikdy nevzdává. Ani my se nevzdáme. Bude to boj až do konce," prohlásil trenér Chorvatska na tiskové konferenci, kde nezapomněl ocenit bojovnost Japonska.

Japonci ukázali charakter i kvalitu

Zlatko Dalič nehodlá Japonsko, které do osmifinále postoupilo překvapivě na úkor Německa, ani v nejmenším podcenit. "Respektujeme soupeře, porazili dva týmy mistrů světa v podobě Španělska a Německa. V prvním poločase se jim nedařilo, pak ale ukázali charakter, mentalitu a kvalitu. Nebudeme nikoho podceňovat. Budou hrát jako samurajové, my budeme mít stejný přístup. Zápas pak ukáže, kdo je lepší," řekl chorvatský kouč.

Na otázky týkající se budoucnosti Luky Modriče, který by mohl po mistrovství světa opustit národní tým, Dalič odpověděl: "Kéž mu Bůh dá zdraví, aby pokračoval. Jsem si jistý, že to nebude jeho poslední mezinárodní soutěž s Chorvatskem. Je pro nás velmi důležitý, je to náš kapitán a vůdce a doufám, že bude pokračovat."

Přehled zápasu Japonsko – Chorvatsko + audiokomentář (16:00)

Sestřih zápasu Japonsko – Španělsko (2:1)
Livesport