Jedna výhra od kariérního grandslamu. Krejčíková se Siniakovou jsou ve finále US Open

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jedna výhra od kariérního grandslamu. Krejčíková se Siniakovou jsou ve finále US Open

Krejčíková se Siniakovou zabojují v neděli večer na US Open o titul.
Krejčíková se Siniakovou zabojují v neděli večer na US Open o titul.Profimedia
V košaté sbírce úspěchů už mají dva tituly z Wimbledonu i z French Open a jeden z Australian Open. Ten z US Open jako jediný grandslam Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové (obě 26) chybí. V neděli večer to mohou změnit. V pátečním semifinále totiž porazily 6:3, 6:7 a 6:3 americko-australskou dvojici Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová a mohou se těšit na finále.

Krejčíková se Siniakovou za první společnou účastí ve finále US Open vykročily rázně a první set získaly poté, co si vypracovaly vedení 4:0. Ve druhém naopak ztrátu nabraly a i když dokázaly ze skóre 2:5 srovnat, soupeřky uspěly 7:4 v tie-breaku.

Statistiky zápasu Melicharová-Martinezová, Perezová – Krejčíková, Siniaková

Rozhodující sada už byla opět v režii české dvojice. Ta se ujala vedení 3:1, náskok udržela až do konce a už jen jedna výhra ji dělí od zkompletování kariérního grandslamu ve čtyřhře.

"Bylo super, že jsme zůstaly aktivní. Dobře jsme začaly, já ale poté měla výpadek. Jsem hrozně ráda, že mě Bára podržela. Chytly jsme začátek třetího setu, bojovaly. To nám dost pomohlo," řekla Siniaková, jež s Krejčíkovou letos na grandslamech už triumfovaly v Melbourne i ve Wimbledonu.

Výsledky čtyřhry US Open WTA

Český pár ve finále nastoupí proti domácímu páru Caty McNallyová, Taylor Townsendová. Nenasazené Američanky zdolaly australsko-americkou dvojici Storm Sandersová, Caroline Dolehideová 1:6, 6:3, 6:3. Siniaková bude bez ohledu na výsledek po US Open opět světovou deblovou jedničkou.