Jsem naštvaný, řekl kouč Xavi po porážce fotbalistů Barcelony v Mnichově

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jsem naštvaný, řekl kouč Xavi po porážce fotbalistů Barcelony v Mnichově
Jsem naštvaný, řekl kouč Xavi po porážce fotbalistů Barcelony v Mnichově
Jsem naštvaný, řekl kouč Xavi po porážce fotbalistů Barcelony v MnichověProfimedia
Fotbalistům Barcelony se v Mnichově nikdy nedařilo a znovu si to připomněli v úterý večer. V historii vzájemných soubojů tam s Bayernem hráli posedmé – a popáté mu podlehli. Od posledního nezdaru (0:3) uplynulo sice jen devět měsíců, nicméně katalánský klub od té doby prošel výraznou proměnou. Z dluhy sužovaného klubu se stal znovu postrachem Evropy, jenže ve své zakleté destinaci neuspěl ani v čele s Robertem Lewandovským, který tam do léta po osm let střílel gól za gólem.

Tentokrát ovšem v Allianz Areně vyšel nezvykle naprázdno. Stejně jako celý tým. A kouč Xavi (42) byl stejně jako posledně (0:3) rozladěný a svůj tým kritizoval. "Jsem naštvaný, nesnáším porážky. Nezasloužili jsme si prohrát," uvedl. "Loni jsem měl zlost, protože byl Bayern jasně lepší. Dnes jsme podle mě dominovali my," porovnal.

Barcelona (nikterak překvapivě) měla častěji míč, svého soupeře přestřílela 18:13. Jenže gól dávali domácí, kteří se prosadili dvakrát během několika málo minut v úvodu druhé půle. "Vytvořili jsme si víc jasných šancí, jenže co jsme dnes zahodili... Chyběla nám naše obvyklá efektivita," posteskl si kouč Barcelony.

Statistiky utkání Bayern – Barcelona

Svým svěřencům vytýkal řadu chyb. "Udělali jsme ji při rohu, pak jsme nebyli schopni zastavit jejich přechod do útoku, což se naopak jim několikrát podařilo," porovnal. Po zmíněném rohu se trefil Hernández a druhý zásah přidal po individuální akci Sané. Po hodině hry trefil Pedri tyč, hosté už ale utkání nezdramatizovali.

Lewandovského litovali i bývalí spoluhráči. "Pro Lewiho to byl emotivní zápas, jako by se vrátil domů. Dobře ho známe, což pomohlo obraně i mně jako brankáři. Dneska měl i trochu smůlu," řekl po zápase gólman Bayernu Manuel Neuer, jenž s útočníkem působil v klubu celých osm let.

Barcelona byla v prvním poločase lepší a Neuer musel řešit několik velkých příležitostí soupeře. Skórovat mohl i sám polský kanonýr, ve dvou šancích ale selhal. "Samozřejmě jsem rád, že jsme ho ubránili," podotkl domácí kouč Julian Nagelsmann na adresu 34letého útočníka, jehož přivítala drtivá část fanoušků potleskem. "Barca měla v prvním poločase víc šancí, nás podržel Neuer. Po pauze jsme přidali na agresivitě a vstřelili dvě branky," dodal Nagelsmann, jehož tým zůstává v "plzeňské" skupině C stoprocentní.