Juráskovi vzal premiérový gól Tecl. Matěj už dárek dostal, opáčil Trpišovský

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Juráskovi vzal premiérový gól Tecl. Matěj už dárek dostal, opáčil Trpišovský
Matěj Jurásek si užíval radost z premiérové ligové trefy, ta byla ale nakonec uznána Stanislavu Teclovi.
Matěj Jurásek si užíval radost z premiérové ligové trefy, ta byla ale nakonec uznána Stanislavu Teclovi.Profimedia
Přestože nakonec přišel o radost z premiérové branky v nejvyšší soutěži a své úterní 19. narozeniny gólem neoslavil, nebyl slávista Matěj Jurásek po zápase 6. ligového kola FORTUNA:LIGY s Teplicemi zklamaný. Talentovaný záložník přál trefu spoluhráči Stanislavu Teclovi (31), jemuž byla nakonec uznána, a který se díky tomu s šesti brankami dostal do čela střelecké tabulky. Jurásek byl nadšený, že ho po drtivém vítězství 6:0 nad Severočechy vyhlásili nejlepším hráčem utkání.

"Určitě spokojenost, lepší dárek jsem si asi přát nemohl. Škoda jen, že moji střelu Standa Tecl tečoval," řekl Jurásek s úsměvem v nahrávce pro média. "Mohlo to být ještě o něco lepší, ale vůbec mu to nemám za zlé," doplnil slávistický levý záložník po drtivém vítězství.

Ve 24. minutě Jurásek ve vápně zamířil přesně k tyči. Původně se domníval, že autorem branky byl on, ale rozhodčí Petr Hocek v oficiálním zápise o utkání určil za střelce gólu na 2:0 zkušeného útočníka Tecla, který míč ještě lehce tečoval.

"Že byl gól nakonec připsán Standovi, jsem se dozvěděl až po utkání. Určitě jsem na to nereagoval nějak špatně. Standovi to moc přeji, jsem jedině rád, že se posunul do čela tabulky střelců," poznamenal Jurásek.

Statistiky zápasu Slavia – Teplice

Spoluhráči mu během zápasu nechtěli kazit radost. "Strašně jsem mu to přál. Ještě jsem mu na hřišti říkal, že konečně dal gól, že jsme se trefili oba kluci z Karviné. Byli jsme šťastní. Pak jsem se dozvěděl, že gól nebyl připsán jemu. Věděli jsme to už o poločase, on ne, tak jsem si řekli, že mu to nebudeme říkat. Dozvěděl se to až teď po zápase, byl zklamaný," uvedl ofenzivní univerzál Ondřej Lingr, který stejně jako Jurásek v minulosti působil ve slezském klubu.

"Ale je hráč utkání, podal velice dobrý výkon a má asistenci. Pokud bude takhle pokračovat, dá určitě příští zápas gól. Má obrovský talent, nasedl do toho vlaku dobře a půjde nahoru," podotkl Lingr.

Tabulka FORTUNA:LIGY

"Jsem hlavně rád, že ten gól platil. Je celkem jedno, kdo ho dal. Samozřejmě pro Matěje by to bylo hezké. Ale on ten dárek dostal už na začátku sezony tím, že dostává takovou minutáž. Aspoň že nastoupil v základní sestavě, tak dostal takový menší dárek. Určitě má radost, že jsme vyhráli. Hrál velice dobře. Myslím, že má radost, že ten gól má nakonec Standa Tecl, takže je s tím v pohodě," doplnil slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Jurásek se cítí na hřišti stále lépe. "Ale myslím si, že bych ještě potřeboval získat větší herní sebevědomí a také klid ve finální zóně," poznamenal. Když v 69. minutě střídal, fanoušci vyvolávali jeho jméno. "Bylo to krásné, něco takového jsem ještě nezažil. Škoda že k tomu ještě nebyl ten gól," doplnil Jurásek, který má ve slávistickém týmu jmenovce Davida.