Kamerun po nezdaru na Africkém poháru neprodloužil smlouvu s trenérem Songem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kamerun po nezdaru na Africkém poháru neprodloužil smlouvu s trenérem Songem
Rigobert Song během zápasu s Nigérií.
Rigobert Song během zápasu s Nigérií.FRANCK FIFE/AFP
Na den přesně dva roky vydržel Rigobert Song (47) ve funkci trenéra Kamerunu. Reprezentace v lednu neuspěla na africkém šampionátu, svaz si s odstupem několika týdnů vše vyhodnotil a nakonec se rozhodl pro odchod někdejšího obránce Liverpoolu či Galatasaray.

Song předloni nahradil Antónia Conceicaa a smlouva byla platná do včerejší půlnoci. Hlavním důvodem k neprodloužení spolupráce byl výsledek z letošního Afrického poháru národů, Kamerun po postupu ze skupiny skončil už v osmifinále, nad jeho síly byla Nigérie.

"Týmu toho přinesl hodně, fotbalové zákony ale jsou takové, jaké jsou. Nesplnili jsme hlavní cíl a výkonný výbor včetně mě nemá zájem na prodloužení kontraktu," sdělil šéf kamerunského svazu Samuel Eto'o.

"Vydáme se jinou cestou, musíme myslet na další budoucnost národního týmu," dodal někdejší vynikající útočník.

Song u kamerunské reprezentace opakovaně působil jako asistent trenéra a v roli hlavního kouče zaskakoval už před šesti lety. Během aktivní kariéry za národní tým odehrál 137 utkání, na klubové scéně oblékal dresy Mét, Salernitany, Liverpoolu, West Hamu, 1.FC Köln, Galatasaraye a Trabzonsporu.