Kamerun – Srbsko 3:3. Bláznivá přestřelka. Orli promarnili dvougólový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kamerun – Srbsko 3:3. Bláznivá přestřelka. Orli promarnili dvougólový náskok
Kamerun – Srbsko 3:3. Bláznivá přestřelka. Orli promarnili dvougólový náskok
Kamerun – Srbsko 3:3. Bláznivá přestřelka. Orli promarnili dvougólový náskokAFP / Opta by Stats Perform
Srbsko ve druhém duelu skupiny G mistrovství světa remizovalo s Kamerunem 3:3. Už několik dní s nemocí bojující Srbové na úvodní branku soupeře zareagovali třemi zásahy, přičemž ze dvou se radovali v nastavení první půle. Následně však trenér Afričanů poslal na hřiště legendárního Vincenta Aboubakara, který nejprve parádním lobem snížil a poté přihrál na vyrovnávací gól Erica Maxima Choupo-Motinga. Nezkrotní lvi tak po osmi po sobě jdoucích porážkách na světových šampionátech konečně dokázali bodovat a odmítli vyrovnat nelichotivý rekord Mexika z poloviny 20. století.

Afričané nezanechali v úvodním duelu se Švýcary vůbec špatný dojem a od bodového zisku nebyli daleko, nakonec je však sestřelil jejich vlastní rodák Breel Embolo. Prohru schytali také Srbové, kteří však za sebou měli o poznání těžší práci. Udržet na uzdě možná největšího aspiranta na zlato z Brazílie se jim i přes veškerou snahu nepodařilo. Mohli být rádi alespoň za to, že zápas skončil pouze dvougólovým rozdílem. Celkové skóre totiž mohlo hrát v boji o osmifinále výraznou roli. 

Sestřih zápasu Kamerun – Srbsko
Livesport CZ

Již v úvodu ukázal své kvality Aleksandar Mitrovič, když po krásné individuální akci vyslal jedovatou střelu na zadní tyč. Ta se však od brankové konstrukce pouze odrazila. Do vedení se tak dostali Kamerunci. Nicolas N’Koulou využil darovaného rohového kopu a prodloužil hlavou centr na úplně volného Jeana-Charlese Castelletta. Obránci Nantes už stačilo jen uklidit balon do odkryté brány. Tam, kde nejprve selhala ofenziva, zvedla hozenou rukavici srbská obrana. V nastavení první půle si totiž na skvěle mířený centr vyskočil Strahinja Pavlovič a tvrdou hlavičkou srovnal stav utkání. Potřebné vzpruhy se o dvě minuty později chopil Sergej Milinkovič-Savič a skákavou pumelicí do pravého spodního rohu dokonal bleskový obrat.

Psychickou pohodu si balkánský celek přenesl i do druhého dějství a v 53. minutě díky spolupráci celé útočné trojice navýšil vedení. Srbové v šestnáctce Kamerunců předvedli hotovou kombinační lahůdku, na jejímž konci stál dosud nepřesný Aleksandar Mitrovič, jenž nahrávkou před prázdnou bránu nepohrdl. Tým z Balkánského poloostrova následně podlehl falešné představě o poklidné výhře, za což ho stát střední Afriky nemilosrdně potrestal dvěma brankami v rozmezí tří minut. Nejprve si defenziva nechala utéct střídajícího Aboubakara, který tváří v tvář gólmanovi vykouzlil parádní lob a následně díky jeho křížnému pasu skrz pokutové území srovnal Choupo-Moting. Šancemi nabitý závěr již přes veškerou snahu k rozhodující brance nevedl.

Momentum zápasu Kamerun – Srbsko
Momentum zápasu Kamerun – SrbskoOpta by Stats Perform

Výsledná dělba bodů tedy bude nejvíce vyhovovat zbylým celkům ve skupině. Afričané zabojují o vysněný postup 2. prosince s Brazílií. Srbové budou muset ve stejný den porazit Švýcarsko.

Livesport hráč utkání: Vincent Aboubakar (Kamerun)

Přehled zápasu Kamerun – Srbsko 3:3