Kdy bude následovat Federera? Tělo mě poslouchá, konec na obzoru nevidím, řekl Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kdy bude následovat Federera? Tělo mě poslouchá, konec na obzoru nevidím, řekl Djokovič
Pro Novaka Djokoviče byly zápasy na Laver Cupu prvními od Wimbledonu.
Pro Novaka Djokoviče byly zápasy na Laver Cupu prvními od Wimbledonu. Profimedia
Odchod Rogera Federera (41) ze světa profesionálního tenisu vyvolal otázky, zda se i kariéry jeho souputníků z "velké trojky" pomalu nechýlí ke konci. Obzvláště poté, co se všichni sešli v Londýně na Švýcarově rozlučce. Rafael Nadal (36) na Laver Cupu ujistil, že věšení rakety na hřebík u něj není na pořadu dne. Ve stejném duchu se vyjádřil i Novak Djokovič (35).

Federerovo rozhodnutí nebylo vzhledem k jeho vleklým zdravotním neduhům nečekané, i tak mezi fanoušky a bývalými soupeři a kamarády vyvolalo překvapení a hlavně zármutek. A také spekulace o tom, kdy se rozloučí další tenisové legendy.

"Velká trojka" si tenis svého času tak trochu přivlastnila. Federer, Nadal a Djokovič nabídli nespočet strhujících vzájemných bitev, dohromady získali 63 grandslamových titulů ve dvouhře.

"Abych byl upřímný, ještě se necítím tak starý, abych končil kariéru. Stále cítím, že mi tělo slouží, že mě dobře poslouchá. To je podle mě klíčové, když vám je přes 35 let," řekl Djokovič novinářům v sobotu poté, co odehrál první zápasy od Wimbledonu, kde vybojoval 21. grandslamový titul. 

Jeho kumpána Nadala přiměly chronické problémy s nohou uvažovat o odchodu do sportovního důchodu už loni. Podobné to bylo i letos, když si Španěl na French Open "dláždil" cestu k rekordnímu 22. grandslamovému triumfu injekcemi proti bolesti.

Na Laver Cupu ale Nadal prohlásil, že v současné době o konci neuvažuje. Vděčí za to radiofrekvenční léčbě, která mu bolesti v chodidle zmírnila natolik, že se mohl účastnit Wimbledonu. O rok mladší Djokovič uvedl, že provedl nezbytné úpravy svého programu, aby ulevil fyzické schránce.

"Už nehraju tolik jako před několika lety. Chci dosahovat vrcholů na nejlepších turnajích na světě, což jsou grandslamy a některé z největších akcí ATP. A chci hrát za svou zemi," vyprávěl Srb.

"To je to, co mi dává největší motivaci a inspiruje mě, abych hrál ten nejlepší tenis. V tuto chvíli nevidím na obzoru konec kariéry. Chci pokračovat tak dlouho, dokud se budu cítit dobře a budu moci konkurovat mladým."