Laver Cup: Djokovič vrátil Evropě vedení a pak triumfoval i ve čtyřhře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Laver Cup: Djokovič vrátil Evropě vedení a pak triumfoval i ve čtyřhře
Aktualizováno
Laver Cup: Djokovič vrátil Evropě vedení a pak triumfoval i ve čtyřhře
Laver Cup: Djokovič vrátil Evropě vedení a pak triumfoval i ve čtyřhřeProfimedia
Byť do londýnské O2 areny už se neupínají zraky tenisových fanoušků tak usilovně jako při páteční rozlučce Rogera Federera, Laver Cup pokračuje i v sobotu. Ital Matteo Berrettini v úvodním zápase porazil Felixe Augera-Aliassimeho z Kanady a poslal Evropu do vedení, Američan Taylor Fritz poté za Tým světa znovu srovnal, když zdolal Brita Camerona Norrieho. Vedení hráčům v modrých tričkách vrátil Novak Djokovič, který uspěl hned ve dvou zápasech.

Rafael Nadal se z exhibiční týmové soutěže odhlásil, ovšem jeho páteční deblový parťák a dnes už bývalý tenista Federer v Londýně zůstal. Už bez rakety v ruce udílel kolegům z Výběru Evropy rady a pokyny.

Berrettini, který nahradil Federera ve dvouhře, porazil Augera-Aliassimeho 7:6, 4:6, 10:7. Fritz však poté ukázal, že tým Johna McEnroea je letos odhodlaný konečně uspět a Norrieho přetlačil 6:1, 4:6, 10:8.

Frances Tiafoe, který spolu s Jackem Sockem v pátek porazili Federera s Nadalem, nastoupil večer proti Novaku Djokovičovi. Srb svůj první zápas od červencového vítězství ve Wimbledonu, kde získal 21 grandslamový titul, zvládl bez problémů 6:1, 6:3. A rovnou se chystal na další zápas, v němž opět uspěl. Ve čtyřhře s Berrettinim porazili Alexe De Minaura se Sockem 7:5, 6:2.

Po čtyřech sobotních zápasech je stav 8:4 pro Evropu. Výhry v pátečních zápasech totiž měly hodnotu jednoho bodu, ale v sobotu dvou. V neděli se pak za vítězství udělují rovnou tři body.

Výsledky Laver Cupu