Konec házenkářské legendy, bývalý nejlepší hráč světa Hansen po OH uzavře kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Konec házenkářské legendy, bývalý nejlepší hráč světa Hansen po OH uzavře kariéru
Hansen se chystá na konec kariéry.
Hansen se chystá na konec kariéry.Profimedia
Trojnásobný nejlepší házenkář světa Mikkel Hansen (36) ukončí v létě svou výjimečnou kariéru. Informovala o tom dánská média. Zkušený hráč oznámil své rozhodnutí na tiskové konferenci v Aalborgu. S tamním klubem ho pojí smlouva ještě na příští sezonu, kterou už by měl strávit v jiné roli.

"Tohle léto bude vhodný čas k tomu, abych odložil své boty," uvedl Hansen. "Po téměř dvaceti letech, kdy jsem měl tu výsadu udělat z toho nejkrásnějšího koníčka na světě svou práci, jsem připraven udělat tlustou čáru a poděkovat za tuhle dobu," dodal.

S dánskou reprezentací Hansen triumfoval na olympijských hrách v Riu de Janeiro 2016 a na posledních třech světových šampionátech. Má také evropský titul z roku 2012, olympijské stříbro z Tokia, dvě druhá místa z MS i ME a z kontinentálního šampionátu ještě bronz. Nejlepším hráčem světa byl vyhlášen v letech 2011, 2015 a 2018.

Svou kariéru se Hansen pokusí uzavřít dalším úspěchem na olympijských hrách v Paříži. Ve francouzské metropoli deset let působil v týmu Paris St. Germain, než se předloni vrátil do Dánska a upsal se Aalborgu. V minulosti působil také v Kodani či Barceloně.

V poslední době se házenkář s typickými dlouhými vlasy potýkal se zdravotními problémy. V poslední sezoně v PSG musel podstoupit operaci kolena, po kterého ho postihla plicní embolie. Po návratu do Dánska dlouho nehrál kvůli psychickým potížím. Momentálně je mimo hru s poraněnými třísly.