Konec úspěšné spolupráce. Djokovič se po pěti letech rozešel s trenérem Ivaniševičem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Konec úspěšné spolupráce. Djokovič se po pěti letech rozešel s trenérem Ivaniševičem
Novak Djokovič po pěti letech ukončil spolupráci s trenérem Ivaniševičem.
Novak Djokovič po pěti letech ukončil spolupráci s trenérem Ivaniševičem.Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (36) ukončil před startem antukové části sezony spolupráci s chorvatským trenérem Goranem Ivaniševičem (52). První hráč světového žebříčku se s někdejším wimbledonským šampionem rozešel po pěti letech, o rozhodnutí informoval na instagramu.

"Goran a já jsme se rozhodli ukončit spolupráci už před pár dny. Naše chemie na kurtu měla své lepší i horší chvilky, ale naše přátelství bylo vždycky skálopevné," napsal majitel rekordních 24 grandslamových titulů ke společné fotografii nad deskovou hrou.

Ivaniševiče přibral do týmu před Wimbledonem 2019, od spolupráce si sliboval nový pohled a vylepšení podání. "Ve skutečnosti jsme nezískali jen servis, ale i spoustu smíchu, zábavy, místo světové jedničky na koncích sezon, pokoření rekordů a dalších 12 grandslamových titulů," vypočítal.

Djokovič chtěl letos o další krok posunout vlastní grandslamový rekord, útok na 25. titul na Australian Open mu ale překazila semifinálová prohra s pozdějším šampionem Jannikem Sinnerem. Poté, co na turnaji v Indian Wells nečekaně vypadl už ve 3. kole s Lucou Nardim, se odhlásil i z další akce série Masters v Miami a zaměřil se na přípravu na antukovou sezonu s vrcholem na Roland Garros.