Události La Ligy: Barcelona je zimním šampionem, Atlético velebí De Paula

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Události La Ligy: Barcelona je zimním šampionem, Atlético velebí De Paula
Barcelona vede La Ligu o pět bodů.
Barcelona vede La Ligu o pět bodů.AFP
Barcelona začíná být dominantní silou v této sezoně La Ligy, což potvrdila i tím, že se stala zimním šampionem. Katalánci dál předvádí špičkový fotbal a s pětibodovým náskokem se jim postupem času zvětšuje odstup od ostatních pronásledovatelů. Například od druhého Realu Madrid.

Asi není třeba si něco nalhávat, jedinými týmy, které se poperou o letošní titul šampiona La Ligy, jsou právě Barcelona s Realem. Katalánci aktuálně tabulku vedou, i když k sobotní výhře 1:0 na trávníku Girony se docela protrápili. Fanoušky uklidnil až gól mladíka Pedriho.

Ačkoliv výhry se občas rodí těžko, Barcelona si k nim vždy najde cestu. To v Madridu to je podstatně složitější, a to není třeba mluvit jen o Realu, nepříjemné chvíle si v průběhu ročníku několikrát prožili také rivalové z Atlétika.

Ale zpět k Realu, ten v sobotu pouze bezgólově remizoval s Realem Sociedad, a to hlavně proto, že nedokázal najít recept na fantastického gólmana Remira, který si vysloužil chválu dokonce z tábora soupeře. Například od Ikera Casillase, legendy Realu.

Hráč kola

Ani Atlétiko zrovna nerozdávalo gólovou radost, nad Osasunou vyhrálo jenom 1:0 díky brance osmadvacetiletého Saúla ze 74. minuty. Hvězdou utkání byl ale čerstvý mistr světa Argentinec Rodrigo de Paul, který na jediný gól nahrál, navíc stíhal pomáhat obraně a hlídal i střed pole.

Gól kola

Atlético Madrid je tým, který je rok co rok zvyklý na tlak. Jak ze strany médií, tak fanoušků. Proč? To je přece snadné, tým musí pravidelně svádět boj o ty nejvyšší příčky s giganty Barcelonou a Realem. Ve čtvrtek bylo Atlético vyřazeno z Copa del Rey právě svým městským rivalem, lehkou útěchou bylo ale aspoň to, že parta Diega Simeoneho odehrála výborný zápas.

V neděli na hřišti houževnaté Osasuny už z toho zase byla výhra, Atlético hrálo přímočaře a důrazně a bylo odměněno Saulovým gólem. Záložník, který se do týmu v létě vrátil po ne zrovna vydařeném angažmá v londýnské Chelsea, se tak stal hrdinou zápasu.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport