Kouč Slovácka Svědík má před Fenerbahce jasno. Musíme hrát svoji hru, burcuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kouč Slovácka Svědík má před Fenerbahce jasno. Musíme hrát svoji hru, burcuje

Martin Svědík ví, že jeho tým musí zlepšit hru.
Martin Svědík ví, že jeho tým musí zlepšit hru.Michal Klíma / MAFRA / Profimedia
Každý pozitivní výsledek a zlepšená hra bude podle trenéra Slovácka Martina Svědíka (48) úspěchem ve čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy s Fenerbahce. Vítěz MOL Cupu proti tureckému vicemistrovi nastoupí s mankem 0:3 z prvního zápasu v Istanbulu.

Slovácko tak čeká po květnovém finále domácího poháru, kdy doma zdolalo Spartu a zajistilo si účast v Evropské lize, další vrchol v krátké klubové historii. "Já nepřemýšlím, kam utkání s Fenerbahce zařadit třeba ve srovnání s pohárovým finále. Splnili jsme si sen hrát evropské poháry. Je to atraktivní duel, ale nedělám z toho vědu," řekl Svědík na předzápasové tiskové konferenci.

Za úspěch by kouč považoval jakýkoli pozitivní výsledek a zlepšenou hru. "Hrajeme za body do koeficientu, vše se počítá. Je to 0:3 a já v kabině cítím, že kluci nevzdávají zbraně a jsou odhodlaní se pokusit vývoj otočit," řekl.

Preview utkání Slovácko - Fenerbahce

Cesta k tomuto cíli je zřejmá. "Musíme být víc odvážní a hrát svoji hru. Nesmíme tak kvalitnímu soupeři dát luxus tolika prostoru před šestnáctkou, aby z toho vytvářel gólové situace, jak jsme to dělali v prvním zápase," konstatoval. "Musíme začít aktivně, odvážněji a od toho se může odvíjet další průběh. Nesmíme ztrácet balony, tím jsme se připravovali o finální konec akcí," vypočítal.

Fenerbahce v pondělí před odletem na Moravu jen remizovalo v úvodním kole turecké ligy s nováčkem Ümraniyesporem (3:3) a hrálo přitom ve velmi podobné sestavě jako proti Slovácku. "Ten zápas asi moc neukázal, i naše kluby mívají po pohárech v lize problémy. Dostali tři góly ze standardek. Dá se z toho něco vzít, ale zase ne moc," řekl Svědík.

Přehled utkání Fenerbahce - Ümraniyespor

Právě standardky ve vlastním provedení označil při nedělním zápase s Hradcem Králové za tragédii. I proto, že chyběl tradiční exekutor Marek Havlík, jehož zranění nepustí do hry ani ve čtvrtek. "On je komplexní hráč a pro nás nepostradatelný, jak do defenzivy, tak čtením hry. Na Fenerbahce plnil ofenzivní úkoly a bude moc chybět," litoval kouč, který nemůže počítat ani s vyloučeným stoperem Stanislavem Hofmannem. "Jeho nahradíme určitě líp než Havlíka," dodal trenér.

Cesta k případnému senzačnímu úspěchu povede podle Svědíka přes rychlý začátek, v němž by mělo Slovácko dostat soupeře pod tlak. Zřejmě se to promítne i do sestavy. "Budou v ní ofenzivní typy, abychom byli více konkurenceschopní. Máme nějaké varianty a rozhodneme se v den zápasu," dodal.

Pokud by Slovácko postoupilo, ve 4. předkole EL by ho čekala Austria Vídeň. Začalo by se 18. srpna v Rakousku. V případě vyřazení klesne Slovácko do play off Evropské konferenční ligy a o skupinu by si zahrálo s lepším z dvojice AIK Stockholm - Škendija Tetovo. V tomto případě by 18. srpna začalo doma.