Krejčíková v českém souboji v Dubaji vyřadila Kvitovou, Muchová přehrála Bencicovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková v českém souboji v Dubaji vyřadila Kvitovou, Muchová přehrála Bencicovou

Aktualizováno
Barbora Krejčíková v českém souboji vyřadila Petru Kvitovou.
Barbora Krejčíková v českém souboji vyřadila Petru Kvitovou.Profimedia
Barbora Krejčíková (27) porazila v osmifinále v Dubaji Petru Kvitovou 6:3, 6:2 a postupuje v turnaji dál. Dařilo se i ostatním, Karolína Muchová (26) zastavila sedm zápasů neporaženou Belindu Bencicovou (25) a bude útočit na první semifinálovou účast po zdravotní pauze. Postup oslavila i Karolína Plíšková (30), ta se ale nakonec z turnaje kvůli nemoci odhlásila.

Karolína Plíšková se i s pomocí příznivého losu probojovala do čtvrtfinále Australian Open, ale na dalších čtyřech letošních akcích skončila nejpozději ve druhém kole a vždy na soupeřce figurující v TOP 20. Na dvou turnajích dokonce absolvovala své první kvalifikační boje od srpna 2014.

Češka se dalšího solidního výsledku dočkala až na první letošní "tisícovce" v Dubaji, kde snadno přehrála krajanku Markétu Vondroušovou i světovou sedmičku Marii Sakkariovou. Nejvíce práce měla v osmifinále s Anhelinou Kalininovou, postup si ovšem sama zkomplikovala a houževnatou Ukrajinku udolala až po téměř třech hodinách boje 7:5, 6:7(6), 6:2.

Plíšková musela v úvodní i druhé sadě likvidovat dva brejkboly, sama si vypracovala vždy jednu šanci a obě proměnila. Za stavu 7:5, 6:5, v nejméně vhodný moment, však navzdory dvěma mečbolům poprvé a naposledy v utkání zaváhala na servisu, set nakonec ztratila v tie-breaku a musela do rozhodujícího dějství. Nezdarem se ale bývalá světová jednička rozhodit nenechala a v závěrečném klání měla jasně navrch, ačkoli netrefila ani polovinu prvních podání.

Přehled zápasu Kalininová – Plíšková 5:7, 7:6, 2:6

Dál se bohužel v turnaji nepodívá, odhlásila totiž kvůli virovému onemocnění.

Sestřih zápasu Šwiateková – Samsonovová
Livesport

Senzační postup slaví Muchová

Karolína Muchová se loni v březnu vrátila po několikaměsíční pauze zaviněné zraněním břišního svalu a uhrála pouhá dvě čtvrtfinále (Tallinn 2022 a Auckland 2023). Návrat do elitní stovky žebříčku si zajistila až při svém druhém startu v Dubaji, kde před třemi lety ztroskotala hned v prvním kole na Kateřině Siniakové.

Na akci WTA 1000 ve Spojených arabských emirátech stále neztratila set, po Bernardě Peraové a Soraně Cirsteaové porazila 6:1, 6:4 sedm zápasů neporaženou Belindu Bencicovou, která před dvěma týdny triumfovala v Abú Zabí, a ukončila její letošní neporazitelnost na Blízkém východě. Recept na ni našla na třetí pokus.

Češka měla od začátku navrch a jediné zaváhání na servisu předvedla ve druhé půlce druhého dějství, když dovolila Švýcarce se slovenskými kořeny srovnat z 2:4 na 4:4. V posledních dvou gamech ale zase dominovala a unavenou soupeřku, jež před týdnem v Dauhá nenastoupila kvůli vyčerpání ke čtvrtfinále a včera na kurtu strávila tři a půl hodiny, dorazila. Jedná se o její sedmý kariérní skalp TOP 10 (bilance 7-10) a první od loňského French Open.

Sestřih zápasu Bencicová – Muchová
Livesport

O premiérové semifinále na největších turnajích WTA a první od Australian Open 2021 bude bývalá světová devatenáctka usilovat v premiérovém souboji s nasazenou trojkou Jessicou Pegulaovou. Američanka si poradila i s další kvalifikantkou, dnes přehrála 6:4, 6:3 Anu Bogdanovou.

Přehled zápasu Bencicová – Muchová 6:1, 6:4 

Krejčíková vyřadila Kvitovou

Předloňská finalistka Krejčíková v českém derby porazila 6:3, 6:2 šampionku z roku 2013 Kvitovou, s níž se v ostrém zápase utkala poprvé.

Sestřih zápasu Krejčíková – Kvitová
Livesport

V prvním letošním čtvrtfinále ve dvouhře sedmadvacetiletá Krejčíková vyzve letos neporaženou Arynu Sabalenkovou. Vítězka letošního Australian Open zdolala 2:6, 6:1, 6:1 lotyšskou obhájkyni titulu Jelenu Ostapenkovou a vyhrála i 13. letošní zápas.

Přehled zápasu Krejčíková – Kvitová 6:3, 6:2

Pozápasový rozhovor s Barborou Krejčíkovou
Livesport