Tennis Tracker: Na turnaji v Dubaji nebude chybět ani světová jednička Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Na turnaji v Dubaji nebude chybět ani světová jednička Djokovič

Djokovič potvrdil svou účast v Dubaji.
Djokovič potvrdil svou účast v Dubaji.Profimedia
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 22. února?
Moment dne ATP z utkání Cressy – Bonzi
Livesport
Moment dne WTA z utkání Linetteová – Osoriová
Livesport

20:01 – "Když jsem vyrůstala, Petra trénovala ve stejném klubu a už tehdy byla grandslamovou šampionkou, takže jsem k ní opravdu vzhlížela. Je to pro mě opravdu velké vítězství," řekla po utkání Krejčíková.

Pozápasový rozhovor s Barborou Krejčíkovou
Livesport

19:37 – Český duel o čtvrtfinále v Dubaji vyhrála Barbora Krejčíková. Nad dvanáctou nasazenou Petrou Kvitovou v prvním vzájemném duelu zvítězila 6:3, 6:2.

Sestřih zápasu Krejčíková – Kvitová
Livesport

17:55Aryna Sabalenková je první hráčkou od roku 2015, která vyhrála prvních 13 zápasů v roce. Před osmi lety začala novou sezonu lépe Serena Williamsová, která vyhrála 24 utkání v řadě.

17:35Rubljov dnes v katarské metropoli zdolal 1:6, 6:1, 7:6 Nizozemce Tallona Griekspoora a na teprve druhém z pěti letošních turnajů zvládl svůj úvodní zápas.

Sestřih zápasu Rubljov – Griekspoor
Livesport

17:35 – "Vyhrál jsem tady titul v singlu i ve čtyřhře, takže mám opravdu spoustu krásných vzpomínek a jsem rád, že jsem zpátky," prohlásil Rubljov v pozápasovém rozhovoru.

Pozápasový rozhovor Rubljova.
Livesport

15:50Jiří Lehečka pokračuje při svém debutu v Dauhá ve skvělé letošní formě. Rodák z Mladé Boleslavi přehrál 6:2, 7:6(2) Emila Ruusuvuoriho, s nímž v předchozích dvou soubojích neuhrál set, upravil svou bilanci v probíhající sezoně na 12-3 a připsal si čtvrté vítězství v řadě. V Dauhá si zahraje o postup do semifinále a vyrovnání svého nejlepšího výsledku na okruhu ATP s šampionem z roku 2020 Andrejem Rubljovem, proti kterému může získat první skalp hráče TOP 5. Více informací najdete v článku.

15:20Félix Auger-Aliassime dorazil ke svému debutu v Dauhá s nelichotivou letošní bilancí 5-3, ale další nezdar v probíhající sezoně zatím nepřipustil a vstup do turnaje zvládl. Druhý nasazený si poradil 4:6, 6:1, 6:4 s Jasonem Kublerem a oplatil mu loňskou překvapivou porážku z Newportu. O první letošní semifinále bude usilovat proti Soonwoo Kwonovi, nebo Alejandrovi Davidovichovi.

15:10Novak Djokovič potvrdil na dnešní tiskové konferenci v rodném Bělehradě účast v příštím týdnu na podniku ATP 500 v Dubaji. Srb, který navzdory potížím s levým hamstringem podesáté ovládl Australian Open a vrátil se na post světové jedničky, se už cítí fit. Na rozhodnutí ohledně jeho žádosti pro výjimečný vstup do USA stále čeká. V březnu by se rád objevil na Masters v Indian Wells i Miami, Spojené státy však zruší zákaz vstupu pro neočkované až 11. května.

14:20Marek Gengel se dostal na svých prvních dvou letošních akcích do čtvrtfinále, ale už na třetím challengeru v řadě skončil v úvodních kolech. Sedmadvacetiletý Čech nestačil v prvním kole v italském Roveretu 1:6, 4:6 na Jana Choinského z Velké Británie.

14:00 – Karolína Plíšková bude o své první letošní semifinále bojovat s Igou Šwiatekovou, s níž v jediném předchozím souboji ve finále v Římě 2021 neuhrála jediný game. Světová jednička pokračuje v Dubaji v suverénních výkonech z Dauhá, kde před týdnem obhájila titul. Polka v osmifinále deklasovala 6:1, 6:0 Ljudmilu Samsonovovou a v posledních pěti zápasech dohromady ztratila jen osm her.

Sestřih zápasu Šwiateková – Samsonovová
Livesport

13:45Karolína Muchová si v osmifinále v Dubaji vyšlápla 6:1, 6:4 na sedm zápasů neporaženou Belindu Bencicovou a připsala si svůj první skalp TOP 10 od loňského French Open. O první semifinále od března, kdy se vrátila po zranění břišního svalu, se utká s nasazenou trojkou Jessicou Pegulaovou. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Bencicová – Muchová
Livesport

12:25 Jessica Pegulaová se stala první americkou tenistkou od roku 2009, která dosáhla pěti čtvrtfinálových účastí v řadě na turnajích kategorie WTA 1000, jenž se hrály na tvrdém povrchu.

12:10Karolína Plíšková v osmifinále v Dubaji až na konci druhé sady poprvé a naposledy v utkání ztratila servis, ačkoli měla dva mečboly, a Anhelinu Kalininovou nakonec zdolala až po téměř třech hodinách boje 7:5, 6:7(6), 6:2. O své první semifinále v letošní sezoně si bývalá finalistka zahraje se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. Více informací najdete v článku.

08:30Carlos Alcaraz dva dny po triumfu v Buenos Aires vykročil za obhajobou titulu na antukovém turnaji ATP 500 v Riu de Janeiro, kde ho v úvodním vystoupení přibrzdil déšť. Zápas s domácí divokou kartou Mateusem Alvesem má dobře rozehraný, ve středu se bude dohrávat za stavu 6:4 a 5:3 pro španělského favorita.

08:25Sloane Stephensová zahájila své působení na turnaji WTA 250 v mexické Méridě hladkou výhrou 6:1, 6:3 nad Francouzkou Leoliou Jeanjeanovou a na čtvrtý pokus si letos připsala první vyhraný set i zápas. O čtvrtfinále se nasazená dvojka utká s lucky loserem Varvarou Gračovovou. Více informací najdete v článku.

08:00 – Šampion z let 2019 a 2022 a předloňský finalista Roberto Bautista vstoupil do svého oblíbeného turnaje ATP 250 v Dauhá bitvou s Maďarem Mártonem Fucsovicsem, kterého udolal po více než třech hodinách boje 7:6, 5:7, 6:4 a přerušil sérii tří porážek. Ve druhém kole zkušený Španěl narazí na Australana O'Connellyho.

07:55Aryna Sabalenková je hráčkou, která v roce 2023 dosud vyhrála nejvíce setů v řadě (11).

06:15Kateřina Siniaková získala v 1. kole v mexické Méridě po více než hodině boje úvodní set (7:5) a kvalifikantka Lesja Curenková, se kterou prohrála oba předchozí souboje, jí poté vzdala. Nasazená čtyřka bude o své první čtvrtfinále na akcích WTA od zářijového triumfu v Portoroži usilovat proti Ysaline Bonaventureové. Více informací najdete v článku.