Lehečka potvrdil formu z úvodu sezony, v Dauhá začal výhrou nad Džumhurem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka potvrdil formu z úvodu sezony, v Dauhá začal výhrou nad Džumhurem

Lehečka zvládl vstup do svého třetího letošního turnaje.
Lehečka zvládl vstup do svého třetího letošního turnaje.Profimedia
Jiří Lehečka (21) na turnaji ATP 250 v Dauhá odstartoval výhrou 6:3, 7:6 nad Damirem Džumhurem (30) z Bosny a Hercegoviny a potvrdil skvělou formu z úvodu sezony. Ve druhém kole narazí na Fina Emila Ruusuvuoriho (23).

Lehečka –⁠ Džumhur 2:0

Lehečka po skvělé jízdě do čtvrtfinále Australian Open dovedl české tenisty na finálový turnaj Davis Cupu a nyní v Dauhá po krátkém odpočinku zvládl vstup i do třetího letošního turnaje.

V katarské metropoli rodák z Mladé Boleslavi zdolal 6:3, 7:6 Bosňana Damira Džumhura. Po nezdaru na halovém challengeru a třísetové výhře v kvalifikaci na antuce v Mnichově ho poprvé porazil ve dvou setech.

Lehečka sice do zápasu vstoupil ztrátou podání, ale okamžitě bývalému 23. hráči světa figurujícímu aktuálně až ve třetí světové stovce odskočil na 4:1 a set získal za 37 minut. Ve druhé sadě český mladík promarnil vedení 5:3 a za stavu 5:6 a 0:30 byl dva míčky od ztráty sady. K setbolu ale soupeře nepustil, získal 11 z 14 posledních bodů a letošní zápasovou bilanci vylepšil na 11:3.

O postup do čtvrtfinále si Lehečka zahraje s Emilem Ruusuvuorim, který vyřadil šestého nasazeného Brita Daniela Evanse. S o dva roky starším Finem se loni na podzim utkal dvakrát v evropských halách a neuhrál proti němu ani set.