Kubík proti Olomouci zazářil dvěma góly, před zápasem měl ale nepříjemný pocit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kubík proti Olomouci zazářil dvěma góly, před zápasem měl ale nepříjemný pocit
Kubík měl před utkáním s Olomoucí po problémech obavy a nakonec zářil.
Kubík měl před utkáním s Olomoucí po problémech obavy a nakonec zářil.
Profimedia
Minulý souboj s Olomoucí skončil pro kladenského útočníka Adama Kubíka (24) v nemocnici kvůli zdravotní indispozici, dnes si už další duel s Hanáky mohl vychutnat naplno. Dvěma góly pomohl k výhře 5:2 a navíc mu ještě při útoku na možný hattrick nevyšla finta s pukem na hokejce po vzoru Fina Mikaela Granlunda či další dvě šance.

Adam Kubík odstoupil z duel na Hané, který Kladno prohrálo 0:3, kvůli zdravotním potížím a po změření EKG tam skončil hned v nemocnici v péči lékařů. Vynechal pak sedm zápasů a vrátil se až 1. listopadu v duelu v Hradci Králové. Od návratu stihl šest zápasů a zaznamenal sedm bodů za pět branek a dvě asistence.

První střídání jsem to měl v hlavě

"Už se cítím se dobře, musel jsem se do toho dostat, trošku jsem to měl v hlavě. Už to jde stranou. Myslím, že to bude v pohodě," řekl Kubík. Přiznal, že před dnešním zápasem s Olomoucí měl při vzpomínce na minulý souboj nepříjemný pocit. "První tři střídání jsem byl takový..., nechci říct opatrnější, protože nikdy se nesnažím být na sebe opatrný, ale měl jsem to v hlavě. Pak to opadlo a nakonec to byl dobrý zápas. Všechno by mělo být v pořádku."

Ve 13. minutě se dostal do úniku a zvýšil na 3:1. V čase 24:31 po parádní akci zajistil Rytířům tříbrankový náskok. Po levé straně projel přes celé hřiště, vyhnul se třem soupeřům a po objetí branky zasunul puk u tyče dříve, než tam stačil gólman Jakub Sedláček dát beton.

"Nějak to vyplavalo. Já jsem se snažil hlavně neztratit puk. Před červenou jsem udělal kličku hráči, najednou jsem jel jeden na jednoho a zkusil jsem naznačit. Objel jsem ho, pak jsem zkusil objet bránu a nějak to tam padlo. Možná to vypadalo dobře, ale neměl jsem to úplně v úmyslu," komentoval kladenský odchovanec své sólo.

Přehled zápasu Kladno – Olomouc 5:2

Finta po vzoru Granlunda nevyšla

Na začátku třetí třetiny chtěl potěšit fanoušky dalším kouskem. Nabral za brankou puk na čepel a chtěl jej hodit za střídajícího Jana Lukáše, ale úmysl napodobit Granlunda z mistrovství světa z roku 2011 či Trevora Zegrase z Anaheimu mu nevyšel. "Škoda, bylo tam hodně vody čerstvě po rolbě, takže se mi to tam nějak nabalilo. Trošku jsem to zvedl, ale sjelo mi to. Třeba se mi to povede někdy jindy," řekl s úsměvem Kubík. Ve třetí třetině měl ještě další dvě velké šance dovršit hattrick, ale neproměnil je. "Škoda, ale sezona je dlouhá a doufám, že to brzy přijde," prohlásil.

Hlavní zásluhu na vítězství přisoudil druhé formaci, z které skóroval dvakrát Jakub Klepiš a zařídil vedení 2:0. "Hrála super. Zápas rozhodli hlavně oni, protože dali krásné první dva góly. My jsme to jen nějak doplňovali. Jsme rádi, že nám to šlape, a jedeme dál," řekl Kubík.

Kladno bodovalo v pěti z posledních šesti zápasů. V posledním vystoupení před reprezentační pauzou sice utrpělo debakl v Třinci 0:8, ale od té doby nastřádalo ve čtyřech utkáních šest bodů.

"Trošku jsme něco změnili a řekli si k tomu, že nechceme hrát, jak jsme hráli. A chceme hrát víc bojovně. Bojovat za Kladno. Potrénovali jsme o pauze a teď hrajeme mnohem lepší hokej. Nejde ani o výsledek, že padlo pět gólů, to už je nepodstatné. Hlavní je, že jsme hráli týmově a super jsme to odmakali," řekl Kubík.

Jde to i bez vyloučení

Rytíři dnes Olomouci nabídli jen jedinou přesilovku. "Říkáme si to každý zápas. Jsme furt nejvylučovanější tým, ale bylo toho hodně, bralo nám to síly, zbytečné fauly nám prohrávaly zápasy. Je to hlavní téma v kabině, poslední zápasy se nám docela dařilo snížit počty vyloučení," pochvaloval si Kubík.

"Byl to od nás nejbojovnější výkon v sezoně, což je hlavní. S bojovností přijde i sebevědomí. Když se nám dařilo, dávali jsme hezké góly a všem to šlo líp, než když prohráváme," podotkl Kubík.

V neděli se Kladno představí na ledě Sparty. "Tam se vždycky hraje nepříjemně, ale ta aréna hostující týmy žene dopředu. Mně se tam vždycky hrálo dobře. Na ten zápas se těším. Doufám, že přijde hodně lidí a ukážeme, že máme na to porážet i takové týmy s tak skvělými hráči," dodal Kubík.